Info

Investiţie de 42 milioane euro în infrastructura medicală din Prahova

Investiţie de 42 milioane euro în infrastructura...

Autor: Daniel Lazar

16.10.2023, 09:55 129

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi-a deschis porţile şi la Ploieşti, unde va funcţiona o filială a acesteia, autorităţile judeţene dorind transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti în Spital Clinic Universitar.

În acest moment, la SJU Ploieşti există un bloc operator cu 13 săli de operaţii noi, în primele 7 săli de operaţii, date în folosinţă în decembrie 2022, fiind efectuate 6200 de operaţii, la care au participat 42 de medici, 65 de asistente medicale, 42 de infirmiere şi 17 brancardieri.

Până la sfârşitul anului, se vor finaliza lucrările la Ambulatoriul integrat al SJU Ploieşti, proiect în valoare de 26,4 milioane de lei al Consiliului Judeţean Prahova.

Săptămâna viitoare, se va lansa licitaţia pentru construcţia şi dotarea unei secţii de ginecologie şi a uneia de pediatrie, aceasta fiind cea mai mare investiţie în infrastructura medicală din judeţul Prahova, în valoare de peste 42 milioane de euro.

Şi compania OMV Petrom donează două milioane de euro pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în baza unui parteneriat încheiat cu Consiliul Judeţean Prahova, suma fiind destinată dotării şi renovării sălilor de operaţie de neurochirurgie şi chirurgie generală. Este a treia astfel de contribuţie a OMV Petrom din ultimii ani, suma totală alocată ajungând la 7 milioane de euro.

 



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO