Info

În 2023 Util SPC se îndreaptă spre o cifră de afaceri de peste 100 milioane RON

Advertorial

În 2023 Util SPC se îndreaptă spre o cifră de afaceri...

Autor: Publicitate

22.09.2023, 10:00 146

2023 a fost până acum un an bogat în ceea ce priveşte înnoirea portofoliului de produse al Util SPC, una dintre cele mai importante companii din judeţul Giurgiu. Distribuitor pe plan local al unor branduri importante de utilaje şi echipamente de intralogistică (utilaje pentru depozite) la nivel mondial, şi anume Crown (SUA), Hyundai (Coreea de Sud) şi Hangcha (China), compania giurgiuveană a profitat de apariţia unor noutăţi semnificative anunţate de fiecare furnizor.

Începutul de an a însemnat reintrarea în forţă a brandului Hyundai pe piaţa stivuitoarelor cu capacitate de peste 10 tone, pe care constructorul coreean pierduse un pic de viteză în ultima vreme, deoarece motoarele sale dedicate acestei game nu respectau încă normele de tip Stage V, devenite obligatorii în Europa. Începând cu 2023 stivuitoarele Hyundai de peste 10 tone din seria 9V sunt dotate cu motoare noi Stage V, fabricate în principal de americanii de la Cummins, astfel încât utilajele grele au putut reintra în oferta Util SPC.

În primăvară, la un eveniment care a avut loc la Toledo în Spania în prezenţa tuturor distribuitorilor din zona europeană şi din Orientul Mijlociu, Crown a anunţat, printre alte noutăţi, şi noul order-picker la înălţime SP care a devenit deja standardul domeniului, câştigând premiul IFOY în faţa unor competitori de marcă. Dotat cu numeroase sisteme electronice şi IT care îmbunătăţesc semnificativ performanţa echipamentului şi siguranţa operatorului, Crown SP poate opera până la o înălţime de cca. 9 metri, fiind ideal în spaţii înguste.

În ceea ce-l priveşte pe producătorul chinez Hangcha, acesta a continuat diversificarea ofertei de utilaje dotate cu acumulatori Li-Ion dar, pe lângă aceasta, a pus la punct – împreună cu cel mai mare producător de acumulatori Li-Ion la nivel mondial, CATL – o soluţie tehnică prin care acumulatorii tradiţionali cu plumb-acid instalaţi pe stivuitoarele electrice mai vechi pot fi înlocuiţi cu acumulatori Li-Ion realizaţi pe platforma Hangcha/CATL. Soluţia tehnică este disponibilă pentru majoritatea mărcilor uzuale de stivuitoare. Util SPC o oferă deja clienţilor dornici să facă un upgrade utilajelor mai vechi. Avantajul acumulatorilor Li-Ion faţă de cei clasici este că nu necesită întreţinere şi timpii morţi se reduc substanţial.

De asemenea, de un interes deosebit s-au bucurat soluţiile personalizate obţinute în general cu ajutorul ataşamentelor marca ATIB (Italia). Funcţionalităţile oricărui stivuitor, inclusiv ale celor complexe (de exemplu cele de tip reach-truck), pot fi augmentate adaptând furcile de lucru la aplicaţiile atipice pe care utilajul trebuie să le execute.

Util SPC a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane RON, situându-se în top 5 distribuitori de utilaje şi echipamente de intralogistică la nivel naţional. Cu o reţea naţională de sedii şi puncte de service care acoperă toate zonele importante ale României, Util SPC a devenit un nume de referinţă pe o piaţă a cărei dimensiune a depăşit recent valoarea de un miliard de lei. Pentru anul în curs se aşteaptă atingerea unei cifre de afaceri de peste 100 milioane RON ceea ce, cu siguranţă, va propulsa şi mai mult compania în topul agenţilor economici din judeţul Giurgiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO