Info

Flashnet investeşte 7 mil. € în cercetare-dezvoltare şi consolidarea prezenţei globale

ADVERTORIAL

Flashnet investeşte 7 mil. € în cercetare-dezvoltare...

Autor: Publicitate

26.09.2023, 11:52 111

Flashnet, o companie de tehnologie din Braşov, îşi consolidează poziţia de lider în inovaţie pe piaţa iluminatului public inteligent la nivel global. Bugetează investiţii de 7 milioane de EUR pentru cercetare-dezvoltare şi extindere internaţională în următorii ani.

În ultimii ani Flashnet s-a transformat dintr-un start-up local de tehnologie într-un lider în iluminatul public inteligent, cu peste 1 milion de puncte de iluminat stradal controlate în toată lumea. Printre oraşele în care este prezentă tehnologia dezvoltată la Braşov se numără Bruxelles (Belgia), Washington DC (SUA), Santiago (Chile) şi Riyadh (Arabia Saudită).

Înfiinţată de un grup de ingineri din Braşov, compania a început cu capital integral românesc şi cu mult entuziasm pentru tehnologie, într-un domeniu cu evoluţie foarte rapidă: Smart City şi Internet of Things.

Pe scurt, compania a construit un sistem de telegestiune pentru iluminatul public. inteliLIGHT, soluţia companiei, conectează fiecare stâlp de iluminat din oraş la un computer care permite municipalităţii să controleze lumina, să detecteze disfuncţionalităţi în timp real, să reducă energia electrică alocată iluminatului public cu mai bine de 40% şi să introducă alte aplicaţii smart city (inclusiv sisteme de încărcare a vehiculelor electrice, printre altele).

De-a lungul timpului, succesul Flashnet s-a construit în jurul departamentului de cercetare-dezvoltare din Braşov, compania păstrându-şi dorinţa de a utiliza cât mai multe resurse locale şi de a ocupa un loc important în comunitate. Datorită acestui focus pe inovaţie şi cu ajutorul inginerilor hardware şi software excepţionali pe care îi are în echipă, compania braşoveană a reuşit să se claseze în top 3 furnizori de iluminat public inteligent la nivel mondial şi pe primul loc la categoria inovaţie cu proiectul din capitala Statelor Unite.

Pentru consolidarea acestei poziţii, compania urmează să investească cel puţin 7 milioane € în următorii ani în dezvoltarea soluţiei (hardware şi software) şi extinderea internaţională. Iar dezvoltarea tehnologiei este dublată de efortul oamenilor de vânzări, care au misiunea de a aduce soluţia dezvoltată la Braşov în atenţia municipalităţilor din toată lumea.

„Fiecare discuţie cu clienţii ne inspiră să nu ne oprim aici şi să continuăm pe această traiectorie de intensificare a eforturilor de R&D. Este fascinant să te poţi baza pe un produs ce se poate adapta tehnologiei şi infrastructurii oricărui oraş şi pe o echipă de ingineri care poate răspunde celor mai complexe provocări urbane.” spune Alexandru Buzatu, Director Comercial Flashnet.

Extinderea globală este o altă componentă cheie a strategiei Flashnet, iar participarea la evenimente internaţionale de profil, consolidarea relaţiilor cu partenerii existenţi şi extinderea echipei va fi crucială în acest demers. Această strategie îi va aduce în 2023 şi 2024 la o serie de evenimente din domeniu în oraşe precum Indianapolis (USA), Barcelona (Spania), Varşovia (Polonia), Frankfurt (Germania) şi Riyadh (Arabia Saudită).

„Fiecare nouă piaţă pe care o atingem şi fiecare eveniment la care participăm ne aduc mai aproape de obiectivul nostru de a ne consolida poziţia ca lider în dezvoltarea de soluţii de iluminat pentru oraşe inteligente. Dorim să rămânem pionieri în schimbare şi suntem determinaţi să instalăm tehnologia noastră, dezvoltată integral la Braşov, în toate marile oraşe ale lumii.” spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Departamentul de Marketing Flashnet  - Ovidiu Vrabie, Marius Popescu, marketing@flashnet.ro

 

Despre Flashnet

Înfiinţată în 2005 în Braşov, FLASHNET integrează şi implementează tehnologii hardware şi software de ultimă generaţie pentru a construi sisteme de management pentru oraşe inteligente şi reţele de utilităţi. Flashnet este membru al grupului Lucy din Marea Britanie începând cu iunie 2022. Mai multe detalii pe www.flashnet.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO