Info

Elena Radu, Director Operaţional Medialine România: „Securitatea cibernetică rămâne o prioritate, pe măsură ce ameninţările digitale devin tot mai sofisticate”

Advertorial

Elena Radu, Director Operaţional Medialine România:...

Autor: Publicitate

05.03.2024, 12:33 513

Într-un peisaj digital în continuă schimbare, în care pandemia a accelerat atât tehnologia digitală, cât şi modul de lucru al companiilor, este esenţial ca acestea să rămână „la zi” cu cele mai noi inovaţii. Fie că vorbim de digitalizarea afacerilor, de modul de lucru hibrid şi flexibilizarea proceselor muncii sau de securitatea datelor, integrarea acestor concepte devine foarte importantă în economia activităţilor de zi cu zi ale companiilor. Am stat de vorbă cu Elena Radu, Director Operaţional Medialine România -  companie internaţională specializată în furnizarea de soluţii IT complete şi personalizate pentru companii medii şi mari, despre cum ar trebui companiile să îşi protejeze datele, de ce este importantă securitatea cibernetică, dar şi despre trendurile anului 2024 în ceea ce priveşte tehnologia.  

  1. Compania pe care o reprezentaţi şi-a câştigat reputaţia unui partener de încredere pentru soluţii integrate pentru companiile aflate în căutare de soluţii şi servicii IT. Cum aţi caracteriza acest peisaj acum, la început de 2024? Cum simţiţi că a evoluat cererea companiilor pentru astfel de servicii?

Peisajul tehnologic la începutul anului 2024 este unul extrem de dinamic, marcând o cerere crescută pentru soluţii şi servicii IT integrate. Această tendinţă este împinsă de necesitatea companiilor de a se adapta la noile realităţi de business, inclusiv digitalizarea accelerată şi tranziţia spre modele de lucru flexibile. La Medialine, am observat o cerere sporită pentru soluţii de Cloud, securitate cibernetică, infrastructură IT optimizată şi implementarea unor soluţii personalizate pe nevoile lor de afaceri, ceea ce reflectă nevoia organizaţiilor de a-şi asigura operaţiunile şi de a creşte eficienţa.

  1. Securitatea cibernetică este un subiect de un interes major în această perioadă, pe fondul războiului de la graniţă şi al repetatelor atacuri cibernetice, inclusiv asupra instituţiilor din ţara noastră. Ce soluţii de securitate oferă Medialine?

În faţa creşterii îngrijorărilor privind securitatea cibernetică, cauzate de tensiunile geopolitice şi atacurile frecvente asupra instituţiilor, Medialine oferă o gamă largă de soluţii pentru a proteja afacerile. De la instruirea angajaţilor pentru a recunoaşte şi evita ameninţările cibernetice, până la sisteme complexe care monitorizează şi răspund la incidente de securitate în timp real. Oferim, de asemenea, audituri de securitate pentru a identifica şi remedia vulnerabilităţile, plus soluţii personalizate pentru fiecare client, asigurând astfel că datele şi operaţiunile sunt protejate împotriva oricăror ameninţări. Echipa noastră este mereu la curent cu cele mai noi tehnologii de securitate pentru a oferi protecţie robustă şi adaptată nevoilor specifice ale fiecărui partener.

  1. Care sunt sfaturile pe care le aveţi pentru companii pentru a-şi proteja securitatea datelor, a informaţiilor, a echipelor şi partenerilor cu care lucrează?

Pentru a asigura securitatea datelor şi a informaţiilor, cel mai important pas este educarea continuă a echipelor. Oamenii sunt adesea cea mai mare breşă de securitate, deci informarea lor regulată despre riscurile cibernetice este esenţială. Pe lângă acest aspect, este crucial să deţină sisteme avansate pentru detectarea şi gestionarea incidentelor de securitate, precum şi o abordare pe mai multe niveluri pentru protecţia datelor. Audituri regulate, planuri bine stabilite pentru situaţii de urgenţă şi o colaborare strânsă pentru partajarea informaţiilor despre ameninţările noi sunt, de asemenea, vitale.

Am observat că uneori liderii de afaceri pot subestima importanţa securităţii cibernetice, operând sub presupunerea că problemele grave „nu li se vor întâmpla”. Este esenţial să depăşim această mentalitate şi să recunoaştem că toate companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt potenţiale ţinte. Recomandarea mea pentru companii şi instituţii este să colaboreze cu un partener de încredere în domeniul securităţii, care să le ajute să implementeze soluţii de securitate adaptate şi eficiente precum Medialine. Protejarea activelor digitale trebuie să fie o prioritate pentru toţi, într-un peisaj digital în continuă schimbare.

  1. Care sunt cele mai frecvente cerinţe pe care le primiţi în legătură cu securitatea cibernetică?

Avantajul de a colabora cu compania noastră este că aici clienţii găsesc, într-un singur loc, servicii integrate de care au nevoie. Cu alte cuvinte, nu este nevoie să apeleze la mai mulţi furnizori, pentru că Medialine este un furnizor de soluţii integrate complete, pentru companii care au nevoie de servicii IT competente, personalizate în linie cu cele mai actuale inovaţii tehnologice. Clienţii ne cer adesea ajutor pentru a se proteja de e-mailuri nesigure, pentru a păstra siguranţa datelor în Cloud şi pentru a respecta regulile privind protecţia datelor. Vor soluţii eficiente care să-i ferească de accesul neautorizat la informaţiile lor şi să păstreze afacerea în siguranţă. Îi ghidăm cu sfaturi practice şi le oferim tehnologii avansate, personalizate pentru nevoile şi provocările specifice ale fiecărei companii.

  1. Pandemia a avut un impact major asupra mediului de lucru pentru angajaţii din foarte multe industrii. Care credeţi că sunt principalele schimbări aduse de pandemie modului de lucru în industria IT?

Pandemia a accelerat semnificativ adoptarea modelului de lucru hibrid şi a soluţiilor Cloud în industria IT. Această schimbare a condus la o nevoie crescută de flexibilitate, scalabilitate şi securitate în gestionarea resurselor IT, cu o atenţie sporită asupra optimizării costurilor. Companiile au început să aprecieze şi mai mult posibilitatea de a scala serviciile în funcţie de nevoi şi de a beneficia de un grad mai mare de securitate prin soluţiile Cloud, care oferă un mediu controlat şi conform cu cele mai recente standarde de securitate.

  1. Dar pentru clienţii dvs.?  Cum şi-au reorganizat aceştia modul de lucru şi ce schimbări s-au produs în paleta de produse pe care le oferiţi?

Clienţii noştri au adoptat, de asemenea, modele de lucru flexibile, reorganizându-şi spaţiile de lucru pentru a sprijini atât prezenţa fizică, cât şi pe cea remote. În răspuns la aceste schimbări, am dezvoltat produse precum FlexiDesk, care permite organizaţiilor să gestioneze eficient spaţiile de lucru flexibile şi să urmărească utilizarea birourilor şi a resurselor. Această soluţie reflectă angajamentul nostru de a inova şi de a oferi soluţii adaptate nevoilor emergente ale clienţilor, facilitând o tranziţie lină spre noile modele de lucru.

  1. Ce alte produse din portofoliul Medialine mai sunt foarte căutate de companii?

Pe lângă soluţii de Cloud, Securitate, soluţii gestionate de experţi, companiile caută soluţii de business, precum CRM, ERP şi sisteme de management al documentelor, care să le permită să-şi optimizeze operaţiunile şi să îmbunătăţească experienţa clienţilor. Senzorii noştri speciali pentru detectarea atacurilor (Attack Defense Sensor by Medialine), parte a suitei noastre de securitate cibernetică, sunt, de asemenea, foarte solicitaţi datorită abilităţii lor de a oferi protecţie proactivă şi alerte timpurii împotriva potenţialelor ameninţări. La fel si soluţiile hardware clasice (servere, laptopuri, firewall-uri avansate, licenţe care sa facă colaborarea de la distanţă mai uşoară).

  1. Care sunt beneficiile pe care le oferiţi clienţilor dvs.?

Valorile fundamentale ale Medialine - excelenţă, inovare, sustenabilitate, colaborare, şi loialitate - ne ghidează în oferirea unor servicii superioare clienţilor noştri. Ne angajăm să oferim soluţii care nu doar că răspund nevoilor imediate, dar şi contribuie la succesul pe termen lung al partenerilor noştri. Beneficiile colaborării cu Medialine includ accesul la o experienţă tehnică vastă – o experienţă solidă de peste 20 de ani pe piaţa de profil, operâd cu peste 20 de birouri în Europa (Germania, Austria şi România) şi o echipă de 500 de specialişti, ce acoperă nevoile a peste 2.000 de clienţi. Pe lângă aceasta, soluţiile personalizate pe care le oferim sprijină transformarea digitală a companiilor, contribuind la succesul afacerilor clienţilor noştri. Nu în ultimul rând, oferim un parteneriat bazat pe încredere şi transparenţă şi, foarte important, un parteneriat pentru soluţii integrate, care oferă o gamă completă de servicii, precum şi consultanţă şi suport.

  1. Care sunt trendurile tech pentru 2024?

Pentru 2024, vedem câteva direcţii principale în tehnologie care vor influenţa afacerile. Cloud computing-ul continuă să fie esenţial, oferind companiilor flexibilitate şi eficienţă. Securitatea cibernetică rămâne o prioritate, pe măsură ce ameninţările digitale devin tot mai sofisticate. De asemenea, sustenabilitatea câştigă teren, companiile căutând soluţii tehnologice care să le ajute să reducă amprenta de carbon. În plus, adoptarea tehnologiilor emergente ca AI şi machine learning se accelerează, deschizând noi posibilităţi pentru inovaţie în toate domeniile de business. La Medialine, ne aliniem cu aceste tendinţe, asigurându-ne că oferim soluţii actuale care aduc valoare adăugată afacerilor clienţilor noştri.

____________________

Medialine Eurotrade SRL este o companie internaţională specializată în furnizarea de soluţii IT complete şi personalizate pentru companii medii şi mari, operând în peste 20 de locaţii din Germania, Austria şi România. Medialine funcţionează ca un hub digital de business pentru companiile care pot accesa dintr-un singur loc toate serviciile IT necesare în operaţiunile de business. Cu o reputaţie solidă şi o experienţă în domeniu de peste 20 de ani, Medialine este un furnizor complet de soluţii şi sisteme IT, cu un portofoliu bogat de soluţii software şi hardware pentru infrastructura IT, Managed Services, soluţii de Cloud Public si Privat, Multicloud şi Solutii de Business, dar şi consultanţă şi suport tehnic. Ca parte a unui grup internaţional de renume în domeniul IT, Medialine România are acces la resurse şi experienţă considerabile, ceea ce îi permite să ofere companiilor locale soluţii personalizate de ultimă generaţie. Prin abordarea personalizată şi serviciile sale de calitate, Medialine şi-a consolidat poziţia de jucător important în industria implementării soluţiilor software de afaceri din România şi de partener de încredere pentru clienţii săi. Compania a fost premiată în repetate rânduri şi şi-a adjudecat titlul de „cel mai bun provider de servicii” la evenimente din domeniu. Mai multe detalii pe www.medialine.com.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO