Info

DY Nutrition Global, compania de suplimente nutritive a multiplului campion mondial de fitness Dorian Yates, vine cu obligaţiuni în euro la BVB. Dobânda, spre maximele pieţei.

ADVERTORIAL

DY Nutrition Global, compania de suplimente nutritive a...

Autor: Publicitate

05.10.2023, 08:00 707

DY Nutrition Global, companie românească specializată în suplimente nutritive fondată în 2017 de Dorian Yates, de şase ori consecutiv câştigător Mr. Olympia, vrea să se finanţeze la Bursa de Valori Bucureşti printr-o emisiune de obligaţiuni în euro la o dobândă anuală poziţionată spre maximele pieţei, în apropierea nivelului de 10%. Intermediată de TradeVille, emisiunea de obligaţiuni se va realiza printr-o ofertă publică la care vor avea acces toţi investitorii retail, compania intenţionând să atragă până la 5 milioane de euro.

Fondurile obţinute sunt destinate creşterii susţinute a afacerilor, inclusiv prin modernizarea unei capacităţi de producţie de ultimă generaţie din România, care oferă posibilitatea extinderii businessului prin oferirea de noi servicii de dezvoltare farmaceutică (CDMO), ce pot poziţiona compania în top 5 producători din Europa, ca volum de producţie.

Alte priorităţi de finanţare sunt lansarea unor noi produse inovatoare, prin gama DY Life Nutrition, dezvoltarea unui ecosistem e-commerce şi de recomandări de sănătate cu ajutorul propriei aplicaţii mobile, precum şi deschiderea unor noi pieţe de desfacere la nivel european.

DY Nutrition dezvoltă în prezent o aplicaţie care foloseşte inteligenţa artificială, aplicaţie care va reprezenta un factor cheie în construirea unei reputaţii la nivel internaţional de „game-changer” şi de inovator în industria suplimentelor. Aplicaţia este gândită ca un prim pas în dezvoltarea planurilor îndrăzneţe şi ambiţioase ale DY Nutrition de a deveni un jucător dominant atât în industria globală de nutriţie sportivă, cât şi în industria de sănătate personalizată, wellness şi anti-îmbătrânire. 

DY Life Optimization este o aplicaţie pentru sănătate personalizată şi longevitate, care oferă informaţii ghidate de date şi acţiuni în timp real, pentru a avea grijă de sănătatea fizică, mentală şi emoţională a utilizatorilor.

Având în vedere redefinirea conceptului de stare de bine şi de sănătate, DY Nutrition se concentrează să înţeleagă cu adevărat şi să abordeze nevoile unice ale consumatorilor în ceea ce priveşte sănătatea şi nevoile lor nutriţionale.

Asemenea lui Dorian Yates, care a redefinit peisajul culturismului, compania îşi propune să continue această moştenire a schimbării şi a inovaţiei, transformând modul în care consumatorii percep şi interacţionează cu industria suplimentelor. Etosul inovator al lui Dorian continuă să modeleze misiunea companiei şi cu acest spirit revoluţionar şi game-changing, DY Nutrition îşi propune să schimbe paradigma suplimentelor nutritive. Suplimentele nu trebuie să fie un lux, ci bunuri esenţiale accesibile tuturor celor care vor să aibă un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Prin noua gamă, prioritatea companiei este să le ofere consumatorilor instrumentele necesare pentru a trăi o viaţă sănătoasă, asigurându-se că fiecare produs îndeplineşte cele mai înalte standarde, susţinute ştiinţific, cu materii prime de cea mai bună calitate, testate într-unele dintre cele mai moderne laboratoare, şi produse în propria fabrică farmaceutică certificată GMP. Mutarea producţiei de la terţi în propria fabrică ar permite companiei să ofere preţuri corecte, fără a compromite calitatea suplimentelor.

Transparenţa este o valoare definitorie pentru companie, iar produsele DY Nutrition respectă toate reglementările industriei farmaceutice, deşi fac parte din industria suplimentelor, şi susţin toate beneficiile menţionate pe etichetă.

DY Nutrition Global a fost înregistrată juridic în România în 2017, ţara noastră fiind aleasă centru al dezvoltării economice în regiune şi pentru poziţia strategică în gestionarea relaţiilor comerciale internaţionale ale companiei. DY Nutrition Global este controlată de Dorian Yates (34% din acţiuni) şi de antreprenorii români Sergiu Manofu şi Yassin Abdul, fiecare cu câte 33% din acţiuni. Considerat unul dintre cei mai populari bodybuilderi din istoria sportului, la vârf în aceeaşi ligă cu Arnold Schwarzenegger, Dorian Yates este un vector formidabil de imagine la nivel internaţional, generând o expunere mediatică importantă în beneficiul companiei.

Produsele DY Nutrition Global sunt accesibile deja pe şase continente, inclusiv pe pieţe mature din Europa, America de Sud şi Asia de Sud-Est. Misiunea principală a companiei este de a oferi publicului larg produse esenţiale nu doar pentru obţinerea unor performanţe sportive excepţionale, ci şi a unui stil sănătos de alimentaţie şi viaţă.

Afacerile companiei au crescut accelerat în ultimii ani, chiar şi în perioada critică a pandemiei Covid. În 2022, DY Nutrition Global a realizat venituri de circa 5,3 milioane de euro, dublu ca valoare faţă de 2021, cu o profitabilitate netă de peste 11,7%. După mărimea livrărilor, DY Nutrition Global se situează în top 5 cele mai performante branduri româneşti de suplimente nutritive.

De curând, compania a devenit SA şi va reuni toate filiale DY Nutrition din alte ţări, preconizând astfel să ajungă la o cifră de afaceri de până la 12 milioane de euro în decursul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO