Info

Decarbonarea - un obiectiv comun al ENGIE şi al furnizorilor săi

ADVERTORIAL

Decarbonarea - un obiectiv comun al ENGIE şi al...

Autor: Publicitate

26.09.2023, 10:37 94

ENGIE Romania are drept ambiţie să accelereze tranziţia către o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045 şi să se dezvolte pentru a susţine acest obiectiv. În acest sens, compania va continua investiţiile semnificative în extinderea şi modernizarea sistemului de distribuţie de gaze, precum şi în dezvoltarea capacităţilor de producţie de energie regenerabilă şi a soluţiilor energetice care să acompanieze clienţii în demersul de decarbonare.

Strategia de achiziţii care susţine dezvoltarea operaţiunilor este, de asemenea, aliniată pentru a contribui la demersul de decarbonare asumat de ENGIE Romania. Astfel, ENGIE îşi propune să stabilească parteneriate de lungă durată cu furnizori care împărtăşesc valorile şi misiunea sa cu privire la sustenabilitate.

Decarbonarea este o călătorie pe care ne dorim să o parcurgem împreună cu toţi stakeholderii noştri, iar furnizorii joacă un rol esenţial în acest proces. Pentru că achiziţiile sustenabile sunt un punct de interes pentru întreg Grupul ENGIE Romania, compania a găzduit primul său eveniment dedicat furnizorilor, care a avut ca teme de discuţie modalităţi concrete prin care partenerii şi colaboratorii ENGIE Romania pot susţine demersul de a decarbonata activităţile companiei şi pe cele ale clienţilor săi.

În cadrul evenimentului a fost subliniată nevoia continuă a integrării sustenabilităţii în procesele de achiziţii pe întregul lanţ operaţional, încă de la  momentul selecţiei furnizorilor şi pe toată durata colaborării.

În vederea alinierii la angajamentul Grupului ENGIE de a atinge ţinta de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2045, ENGIE Romania a elaborat un plan de evaluare a unor indicatori cheie de sustenabilitate în rândul furnizorilor săi, astfel că, 38% din valoarea achiziţiilor în 2022 provin din furnizori evaluaţi de companii de rating pe subiecte de sustenabilitate. ENGIE şi-a propus ca, în 2025, 80% din valoarea cheltuieilor de achiziţii să se îndrepte către parteneri certificaţi din punct de vedere al sustenabilităţii.

”Valoarea medie a achiziţiilor derulate de ENGIE Romania, în 2022, a fost de 1 miliard de lei, dintre care peste 90% cu partenerii noştri locali. Astfel, ne menţinem rolul important pe care îl deţinem în ecosistemul pieţei din România prin achiziţii majoritare din surse locale sustenabile, asigurând flexibilitate şi rapiditate în lanţul de aprovizionare şi un grad ridicat de responsabilitate. Pe fondul dezvoltării operaţiunilor noastre, ne aşteptăm ca în următorii 2 ani, valoarea achiziţiilor să crească cu 75% pentru a susţine nevoile business-ului. Apreciem implicarea şi suportul furnizorilor noştri de a contribui împreună la ambiţia de a atinge ţinta de Net Zero Emisii până în 2045”, a declarat Anne–Marie Gestin, Executive Vice President
Head of Finance, Procurement, Real Estate & Logistics, Transformation & Compliance ENGIE Romania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO