Info

DB Cargo Romania deschide primul centru privat de calificare în domeniul Feroviar

ADVERTORIAL

DB Cargo Romania deschide primul centru privat de...

Autor: Publicitate

29.09.2023, 10:00 996

DB Cargo Romania Academy este primul centru privat din România care poate califica personal feroviar. În cadrul acestui centru, cei pasionaţi de calea ferată sau care îşi doresc o carieră în domeniu, se vor putea califica în funcţiile de mecanic de locomotivă, revizor tehnic de vagoane sau şef de tren.

Centrul a fost inaugurat în luna iulie, în Craiova, iar în prezent sunt formate 3 clase pentru funcţiile mai sus menţionate, urmând ca anul viitor să fie autorizaţi 102 lucrători feroviari.

În cadrul centrului sunt 3 săli de curs în care cursanţii pot participa la orele de pregătire, dotate cu un simulator de conducere trenuri standardizat SCTS, tablete cu internet de mare viteză pe care le pot folosi şi în afara cursurilor, prin intermediul cărora pot accesa platforma informatică şi biblioteca digitală.

Simulatorul este unicul realizat în România, sub îndrumarea inginerului de automatizări industriale Marian Dascălu de la BLACKRAIL-TECH.

Timp de 3 ani, acesta alături de 50 de specialişti şi programatori au depus eforturi în crearea unui simulator care copiază fidel toate condiţiile de utilizare a locomotivelor, pe diferite rute şi linii de tren astfel încât elevii să poată avea parte de o experinţă cât mai apropiată de realitate în perioada de practică.

Faptul că organismele de stat au oferit operatorilor privaţi posibilitatea de a îşi califica şi forma singuri personalul necesar în vederea desfăşurării activităţii ne arată nevoia existentă în piaţă de lucrători în acest domeniu.

În prezent, există la nivel de piaţă a muncii în acest sector un deficit foarte mare de personal, datorat îmbătrânirii forţei de muncă, dar şi a faptului că meseriile din acest domeniu nu sunt atât de promovate sau cunoscute de către tineri. Numărul tinerilor care lucrează în transporturi feroviare este clar surclasat de ponderea celor care sunt aproape de pensionare.

Prin urmare, prin crearea DB Cargo Romania Academy ne dorim să le oferim tinerilor care îşi doresc o calificare şi un loc de muncă stabil posibilitatea de a descoperi acest domeniu şi de a se dezvolta alături de noi.

În fiecare an, DB Cargo Romania organizează evenimente de informare în care cei interesaţi pot afla mai multe despre meseriile pentru care organizăm cursuri de calificare, despre companie şi oportunităţile de carieră.

Ei pot participa ulterior la sesiunile de interviuri organizate în diferite locaţii din ţară, unde pot discuta cu lectorii aferenţi fiecărui curs, precum şi cu alţi reprezentanţi ai companiei.

În acest fel, îşi pot răspunde la toate întrebările pe care le au şi pot primi informaţiile direct de la cei care se ocupă de acest proiect.

De asemenea, o altă regulă este aceea de a fi declarat apt din punct de vedere medical şi psihologic printr-un document emis de clinicile atestate de către Ministerul Transporturilor.

Durata cursurilor de calificare este de 9 sau 6 luni, în funcţie de programul la care aplică.

Cursanţii sunt angajaţi în cadrul companiei pe durata desfăşurării modulelor de teorie şi practică în funcţia de muncitor necalificat, urmând ca după promovarea examenului şi autorizarea în funcţie să li se atribuie încadrarea şi salariul aferent calificării.

Cei interesaţi pot lua legătura cu DB Cargo Romania pe pagina de Facebook a companiei, pe mail la jobs.ro@deutschebahn.com , sau pot aplica direct pe site-ul de cariera.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO