Info

Ce se întâmplă când Bill Gates trage biletul cu numele tău la Secret Santa

Ce se întâmplă când Bill Gates trage biletul cu...

Autor: Cătălina Butan,

20.12.2013, 13:45 6194

În fiecare an, mii de utilizatori ai reţelei de socializare Reddit participă la Secret Santa, o tradiţie pornită în SUA prin care prietenii îşi fac reciproc cadouri printr-un sistem aleatoriu. În acest an, o tânără de 24 de ani, a fost plăcut surprinsă să afle că darul său i-a fost oferit de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, scrie Business Insider.

Cu toate că-şi dorea un iPad, aşa cum scrisese pe blog, utilizatorul “NY1227”, indentificat drept Rachel, a primit o vacă de pluş, care simbolizează un animal donat în numele său către Heifer International, organizaţie implicată în dezvoltarea rurală din întreaga lume şi ajutorarea familiior nevoiaşe. Gates i-a mai dăruit lui Rachel şi cartea “Journey of a Lifetime”.

 

Iată şi felicitarea care a însoţit cadoul lui Bill Gates de Secret Santa:

“Dragă Rachel, cadoul meu de Secret Santa este o vacă. Nu-ţi face griji, această vacă va merge către o familie nevoiaşă din partea ta, prin intermediul Heifer International. Va deveni pentru ei atât o sursă de venit, dar şi una de hrană. Sărbători fericite”, a scris Bill Gates în felicitare.

Rachel i-a mulţumit lui Gates pe blogul său: “Sunt foarte recunoscătoare pentru cadoul inspirat pe care l-ai ales pentru mine”, a spus tânăra.

Reddit este o reţea de socializare unde utilizatorii înregistraţi pot posta ştiri, sub forma unor linkuri sau chiar text. Alţi utilizatori pot vota apoi ştirile postate în “sus” sau în “jos”, setând astfel poziţia acestora pe paginile site-ului şi implicit pe prima pagină.

În 2012, peste 44.000 de oameni din 130 de ţări au participat la Secret Santa, organizat de Reddit, pentru a depăşi recordul celui mai mare schimb de cadouri de Secret Santa. Cum funcţionează tradiţia la Reddit? Te înregistrezi pe site, “devii” Secret Santa, afli printr-un sistem aleatoriu cui îi vei dărui şi de la cine vei primi darul, expediezi cadoul, iar mai târziu postezi poze cu darul pe care l-ai primit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO