Info

Ascendis, liderul pieţei de training, susţine digitalizarea IMM-urilor prin cursuri gratuite, finanţate din PNRR

Advertorial

Ascendis, liderul pieţei de training, susţine...

Autor: Publicitate

18.12.2023, 07:00 4175

Grupul Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, susţine dezvoltarea competenţelor angajaţilor din întreprinderile mici şi mijlocii, oferind cursuri gratuite, finanţate din fonduri europene, în cadrul unui proiect gestionat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Partenerul Ascendis în cadrul acestui proiect este Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti.

”Într-o perioadă în care bugetele de training ale IMM-urilor sunt calculate atent în contextul noilor creşteri de taxe, acest proiect amplu permite companiilor să-şi instruiască gratuit angajaţii în cele mai noi tehnologii. Ascendis, prin divizia Tech For Humans, oferă cursuri de formare a competenţelor digitale şi se află pe lista furnizorilor de training selectaţi în cadrul acestui program. În ultimii trei ani, peste 2.000 angajaţi din companiile din România au participat la cursurile de digitalizare ale Ascendis”, a declarat Marius Opriş, partener al Ascendis.

Întreprinderile mici şi mijlocii din România se pot înscrie pentru a beneficia de training gratuit pentru angajaţi pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home într-o primă etapă, iar ulterior, ȋn momentul ȋn care platforma de elearning a ADR va fi disponibilă, îşi pot alege furnizorul de training şi programele la care doresc să participe.

Astfel, pentru a fi eligibile, companiile trebuie să aibă cel mult 249 de angajaţi, să aibă o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro, iar valoarea activelor să fie sub nivelul de 43 de milioane de euro.

„Iniţiativa va rezolva, cel puţin parţial, problema legată de competitivitatea IMM-urilor româneşti. Angajaţii din companiile care vor să investească în digitalizare, dar nu au bugetele necesare încă, vor învăţa gratuit cum să utilizeze inteligenţa artificială în procesele de business, cum pot organiza şi prelucra datele pe care le colectează, ce înseamnă alegerea tehnologiei cloud şi ce riscuri presupune pentru afacere sau cum să facă predicţii de business folosind tehnologia”, a explicat Ionel Dinu, consultant Ascendis & lider al diviziei Tech for Humans.

Proiectul Autorităţii pentru Digitalizarea României va sprijini transformarea digitală a IMM-urilor prin consolidarea competenţelor digitale ale angajaţilor în nouă domenii - cheie, respectiv: Internet of Things, Big data, cloud technologies, învăţarea automată – Machine Learning, inteligenţă artificială, automatizarea proceselor robotice – RPA, blockchain şi Cyber-Physical Systems.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO