Info

28,13 milioane lei pentru monitorizarea video a tuturor drumurilor publice de interes judeţean din Prahova

28,13 milioane lei pentru monitorizarea video a tuturor...

Autor: Daniel Lazar

24.06.2023, 09:57 190

Judeţul Prahova va avea un sistem inteligent de monitorizare şi supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes judeţean şi un centru de management al traficului prin aplicaţii video specializate. Valoarea totală a acestui proiect este de 28.130.501,63 de lei, iar finanţarea provine din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o contribuţie semnificativă de 11.600.330,54 de lei din partea Consiliului Judeţean Prahova.

„Proiectul are un impact major în ceea ce priveşte protecţia mediului şi creşterea siguranţei prahovenilor. Prin supravegherea şi monitorizarea video a acestor drumuri, spunem stop depozitării ilegale de deşeuri în judeţul Prahova. Sistemul ne permite să îi identificăm pe transportatorii de deşeuri şi să sesizăm instituţiile competente să aplice legea.

De asemenea, vom putea să identificăm şi să cerem sancţionarea transportatorilor care depăşesc greutatea maximă admisă, cum ar fi cei care vin supraîncărcaţi de la balastiere şi distrug drumurile publice”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Proiectul presupune instalarea pe drumurile judeţene şi la intersecţia acestora cu drumurile naţionale a 766 de camere video şi a 383 de sisteme audio de adresare publică montate pe stâlpi. În acelaşi timp, prin proiect sunt achiziţionate componentele hardware şi software necesare centrului de management al traficului, precum şi echipamentele de conectare a camerelor video şi a sistemelor audio la respectivul centru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO