Info

20 de milioane de euro pentru dotarea şcolilor din Prahova

20 de milioane de euro pentru dotarea şcolilor din Prahova

Autor: Daniel Lazar

26.10.2023, 17:00 105

86 de şcoli din judeţul Prahova de vor fi dotate cu echipamente digitale de ultimă generaţie, cu mobilier, cu materiale didactice şi echipamente de specialitate, printr-un proiect a cărui valoare este de 101,1 milioane lei, fonduri europene provenite din PNRR.

De noile dotări vor beneficia aproape 44 de mii de elevi prahoveni, urmând a fi modernizate 1.663 de săli de clasă. De asemenea, 73 de laboratoare de informatică vor fi echipate cu tablă interactivă, sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptopuri, sistem de sunet, sistem de videoconferinţă, imprimantă multifuncţională, router wifi, precum şi cu alte dispozitive şi echipamente tehnologice.

Tot prin acest proiect, 1.259 săli de clasă vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice, 63 de laboratoare de ştiinţe vor fi dotate cu mobilier şi echipamente digitale şi 230 de cabinet şcolare (inclusiv cabinete de asistenţă psihopedagogică/săli de sport) vor fi dotate cu mobilier şi echipamente de specialitate. Alte 12 ateliere de practică din reţeaua de învăţământ profesional şi tehnic vor fi dotate cu materiale şi echipamente de specialitate, precum şi cu echipamente digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO