IMM

Florin Jianu, fostul ministru pentru IMM. Lansarea programului Start-up Nation România s-a amânat pentru luna iunie

Florin Jianu: „Este o dezbatere prea largă asupra conţinutului programului, eu cred că nimeni nu ştie exact care va fi impactul“.

Florin Jianu: „Este o dezbatere prea largă asupra conţinutului programului, eu cred că nimeni nu ştie exact care va fi impactul“.

Autor: Simona Tatu

05.05.2017, 00:05 2185
Termenul dat de guvern pentru lansarea pro­gra­mului Start-up Nation România a fost a­mâ­nat pentru luna iunie. Primul termen pentru lan­sarea programului a fost data de 1-2 mai, a fost amânat apoi pentru jumătatea lunii mai, iar cel mai recent termen vehiculat pentru ope­ra­ţionalizarea programului este luna iunie.
 
„Guvernul a spus că la 1-2 mai va lansa programul Start-up Nation. Acum se spune că la jumătatea lunii mai, iar ieri am auzit  într-o conferinţă la Slatina că va începe în iunie“, a spus Florin Jianu, iniţiatorul programului şi fost ministru pentru IMM.
 
Programul Start-up Nation România va oferi, anual, unui număr de 10.000 de antreprenori granturi de 44.000 euro (200.000 lei) pentru lansarea unui start-up, finanţarea acoperind integral investiţia în proiect. Sumele necesare implementării programului în perioada 2017-2020 se vor asigura anual de la bugetul de stat.
 
Au trecut deja trei luni de la aprobarea ordonanţei (O.U.G. 10/2017) şi peste două luni de la punerea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind aprobarea normelor de aplicare, iar lucrurile sunt departe de a fi clarificate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO