IMM

Este oficial: Plafonul garanţiilor pentru IMM Invest a fost majorat cu 4 miliarde de lei

Este oficial: Plafonul garanţiilor pentru IMM Invest a...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.11.2023, 12:19 267

Guvernul majorează, joi, cu 4 miliarde de lei şi plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest, până la 31 decembrie 2023, care asigură accesul unui număr suplimentar de 4.500 de firme, anunţă Marcel Ciolacu.

„În ceea ce priveşte susţinerea mediului privat, astăzi majorăm cu 4 miliarde de lei şi plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest, până la 31 decembrie 2023. Noul plafon asigură acces la măsurile din schema de ajutor de stat pentru un număr suplimentar de 4.500 de firme. Estimăm că până la finalul anului vor fi acordate ajutoare de stat pentru circa 31.000 de companii, susţinerea mediului privat fiind o prioritate”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează, în altă orine de idei, că, „ în ciuda tuturor greutăţilor, ministrul Boloş a asigurat astăzi resurse financiare de 13.7 miliarde de lei cu care acoperim cheltuielile sociale esenţiale ale statului până la sfârşit de an”.

„Vorbim despre pensii, alocaţii, şomaj, educaţie, sănătate, ajutoare de încălzire. În paralel, domnul ministru vine azi şi cu o informare despre progresele realizate în aplicarea instrumentelor fiscale de tip electronic, astfel încât să reducem evaziunea fiscală şi să colectăm mai mulţi bani la buget”, adaugă Ciolacu.

De asemenea, premierul arată că „toate proiectele importante de investiţii publice vor continua până la sfârşitul anului fără riscul apariţiei unor blocaje”.

„Ministerul Dezvoltării vine cu o Ordonanţă de Urgenţă care susţine derularea în bune condiţii a Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi a Programului Naţional de Investiţii <Anghel Saligny>. Iar Ministerul Finanţelor propune un mecanism mai flexibil prin care autorităţile locale să poată angaja cheltuieli noi de investiţii, altele decât cele cu fonduri europene. Aşa cum am mai spus, vom ţine sub control cheltuielile publice, dar - în egală măsură - dăm şansa tuturor primăriilor, consiliilor judeţene şi altor instituţii publice să-şi finalizeze investiţiile începute”, încheie Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO