Grecia

Pe piaţa serviciilor medicale private grecii sunt printre primii intraţi

Pe piaţa serviciilor medicale private grecii sunt printre primii intraţi
26.03.2012, 00:05 172

Medsana, filiala locală a Athens Me­di­cal Center şi Asklepios Cliniken, are un rulaj de 5-6 mil. euro în România, numă­rându-se printre cei mai mari jucători din in­dustria de profil.

Compania a deschis primul centru din Ro­mânia în 1996, perioadă în care nimeni nu se avânta în investiţii private în sectorul de sănătate. Următorul pas al Medsana în România s-a făcut în 2005, când a deschis a doua clinică din România, Medsana Primă­verii, pentru ca trei ani mai târziu să-şi pună numele pe a treia unitate.

Medsana şi-a bugetat în 2012 o creştere de minimum 10% a businessului. Strategia de investiţii a Med­sana este pru­dentă şi are în vedere deschi­derea unei clinici supraspe­cia­lizate, extinderea ga­mei de servicii de ima­gistică şi dezvol­ta­rea clinicilor exis­tente, a serviciilor me­dicale şi a echipei.

Piaţa serviciilor medicale private se ridică la aproximativ jumătate de miliard de euro, cele mai mari rulaje sunt aduse de clinici. Potrivit unor esti­mări, în România există peste 400 de centre private de diagnos­tic cu diferenţe mari între jucătorii de top din Bucureşti şi restul centrelor private din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO