Grecia

Octagon a avut afaceri de 13 mil. €

Octagon a avut afaceri de 13 mil. €

Autor: Andreea Mioara Neferu

26.03.2012, 00:04 149

Compania de construcţii Octagon, de­ţinută de oamenii de afaceri greci Alexan­dros Ignatiadis şi Paschalis Pa­ga­nias, a reuşit anul trecut să-şi crească pro­fitul cu 23%, până la 581.000 de euro, în ciuda faptului că cifra de afaceri a scăzut cu 12%, până la 12,5 milioane de euro.

Compania a semnat anul trecut contracte de 3 mil. euro, printre care şi lucrările de fundaţii speciale pentru un viaduct de pe autostrada Orăştie - Sibiu, fundaţiile speciale pentru o clădire de birouri pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală, dar şi lucrările de consolidare, sprijinire taluzuri şi drenaje pe o porţiune de 7 km din DN 6 Drobeta-Turnu Severin - Lugoj.

Unul dintre cele mai mari contracte pe care le-a câştigat compania de-a lungul timpului este cel de la termo­cen­trala cu cogenerare OMV Petrom - Bra­zi, unde Octagon realizează lucrări de re­zistenţă şi turnare de beton armat pentru 17 mil. euro. Compania a intrat toam­na trecută şi pe o nouă nişă de bu­siness, devenind acţio­nar majoritar al bazei de aprovi­zio­nare cu materiale de con­strucţii Comat Electro, situată în zona industrială Faur-Republica din Ca­pi­tală.

Octagon a plătit astfel 2,5 milioane de euro pentru a-şi mări de la 8,5% la 58,5% participaţia în cadrul Comat Electro, firmă care deţine o platformă de 89.000 de metri pătraţi de teren şi 20.000 de metri pătraţi de hale industriale.

Firma deţinută de peste 300 de acţionari persoane fizice a realizat în 2010 venituri de 2,3 mil. euro şi un profit "simbolic" de 7.000 de euro. Octa­gon intenţionează să investească între 8 şi 10 mil. euro în extin­derea Co­mat Electro cu noi hale de producţie şi de­pozitare.

Octagon a intrat anul trecut şi pe piaţa irakiană, deschizând o sucursală externă, unde investiţia în primul an de activitate a fost estimată la 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO