Grecia

Destinaţiile de vacanţă din Grecia au atras 380.000 de români

Satorini

Destinaţiile de vacanţă din Grecia au atras 380.000 de români

Autor: Mirabela Tiron

23.03.2011, 23:46 104

Cu aproape 380.000 de turişti ro­mâni care au ales-o cadesti­na­ţie de vacanţă, Grecia este una dintre ţările care atragcei mai mulţi turişti români anual, alături de Turcia şi Bulgaria,ope­ra­torii din tu­rism introducând regulat curse charter spreinsulele greceşti. Problemele din Atena şi Salonic au dus lascăderea cu 15% a numărului românilor care au vizitat Gre­cia anultrecut.

"Grecia nu va dispărea niciodată ca destinaţie turistică. Esteun brand turistic foarte puternic. Deşi Atena are încă pro­ble­medin cauza mişcărilor sociale care au avut loc, insulele greceşticontinuă să atra­gă români. La începutul acestui an au fostre­zervate mai multe vacanţe în Grecia faţă de anul trecut", adeclarat Alin Burcea, pro­prietarul agenţiei de turism Paralela 45,cu afaceri de 10 mil. euro anul tre­cut.

Doar anul trecut au fost 26 de zboruri charter pe săptămână spreCreta, Rhodos, Santorini, Corfu, Zakyntos, Kos şi Skyatos.

Agenţiile de turism au rezervat anul acesta mai multe locuri înhotelurile din Grecia şi au închiriat avioane de la com­pa­niileaeriene pentru a vinde pachete de va­canţă cu zboruri charter. Înciuda crizei eco­no­mice şi a mişcărilor sociale din Grecia, ţaraîn care turismul contribuie cu aproape o cincime la Produsul InternBrut, românii nu au renunţat la sejururile în Creta, Rhodos, Corfuşi alte insule.

Cele mai solicitate destinaţii greceşti de către români suntinsulele Creta, Rhodos, Corfu, Zakyntos, Santorini, Kos şiSkya­thos, potrivit datelor transmise de ANAT.

În Grecia turismul este una dintre prin­ci­palele surse devenit, contribuind la PIB cu circa o cincime în 2009, respectiv 48mld. euro, la o economie de circa 240 mld. euro. Grecia a primit întotal 14,9 milioane de turişti în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO