Destinaţiile de vacanţă din Grecia au atras 380.000 de români

Autor: Mirabela Tiron 23.03.2011

Cu aproape 380.000 de turişti ro­mâni care au ales-o ca desti­na­ţie de vacanţă, Grecia este una dintre ţările care atrag cei mai mulţi turişti români anual, alături de Turcia şi Bulgaria, ope­ra­torii din tu­rism introducând regulat curse charter spre insulele greceşti. Problemele din Atena şi Salonic au dus la scăderea cu 15% a numărului românilor care au vizitat Gre­cia anul trecut.

"Grecia nu va dispărea niciodată ca destinaţie turistică. Este un brand turistic foarte puternic. Deşi Atena are încă pro­ble­me din cauza mişcărilor sociale care au avut loc, insulele greceşti continuă să atra­gă români. La începutul acestui an au fost re­zervate mai multe vacanţe în Grecia faţă de anul trecut", a declarat Alin Burcea, pro­prietarul agenţiei de turism Paralela 45, cu afaceri de 10 mil. euro anul tre­cut.

Doar anul trecut au fost 26 de zboruri charter pe săptămână spre Creta, Rhodos, Santorini, Corfu, Zakyntos, Kos şi Skyatos.

Agenţiile de turism au rezervat anul acesta mai multe locuri în hotelurile din Grecia şi au închiriat avioane de la com­pa­niile aeriene pentru a vinde pachete de va­canţă cu zboruri charter. În ciuda crizei eco­no­mice şi a mişcărilor sociale din Grecia, ţara în care turismul contribuie cu aproape o cincime la Produsul Intern Brut, românii nu au renunţat la sejururile în Creta, Rhodos, Corfu şi alte insule.

Cele mai solicitate destinaţii greceşti de către români sunt insulele Creta, Rhodos, Corfu, Zakyntos, Santorini, Kos şi Skya­thos, potrivit datelor transmise de ANAT.

În Grecia turismul este una dintre prin­ci­palele surse de venit, contribuind la PIB cu circa o cincime în 2009, respectiv 48 mld. euro, la o economie de circa 240 mld. euro. Grecia a primit în total 14,9 milioane de turişti în 2009.