Fondul Proprietatea

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea: Suntem aproape gata cu răscumpărarea acţiunilor FP

Autor: Roxana Daniela Pricop

27.04.2011, 18:22 137

Franklin Templeton, administratorul activelor de 16,4 miliardede lei ale Fondului Proprietatea (FP), este aproape de finalizareaprocedurilor necesare pentru începerea programului de răscumpărarede acţiuni FP.

"Suntem aproape gata cu programul de răscumpărare. Nu amrăscumpărat acţiuni până în prezent pentru că am avut de rezolvat oserie de aspecte de reglementare şi de încheierea contractului cubrokerul prin care vom face răscumpărările. Este adevărat cărezervele de 120 milioane de lei disponibile nu reprezintă o sumăfoarte mare, aşa că vrem să folosim aceasta sumă cât mai bine cuputinţă şi în interesul acţionarilor", a spus Greg Konieczny,managerul Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea are la dispoziţie circa 120 milioane de leipentru răscumpărarea de acţiuni proprii de pe Bursa de ValoriBucureşti. Răscumpărarea acţunilor este o măsură prin careadministratorul vrea să sprijine preţul acţiunii pe Bursă, înprezent cu peste 50% mai ieftin decât valoarea activului netunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO