Finanţe personale

Ce salarii pot câştiga românii în străinătate: în ce ţară constructorii sunt plătiţi cu 4.000 de euro pe lună

Ce salarii pot câştiga românii în străinătate: în ce ţară constructorii sunt plătiţi cu 4.000 de euro pe lună

Autor: Loredana VOICULESCU

11.07.2011, 20:48 2247

Românii care muncesc înstrăinătate în domeniul construcţiilor pot câştiga până la 4.000 deeuro pe lună, iar cei care sunt şoferi profesionişti pot ajunge lasalarii de 3.200 euro pe lună, potrivit datelor unei agenţii derecrutare de forţă de muncă pentru străinătate.

Astfel, românii care au o calificareîn construcţii - dulgheri, sudori, tâmplari - şi muncesc înNorvegia câştigă 3.000-4.000 euro pe lună. În plus, ei au asiguratăcazarea, iar asigurările medicale sunt plătite de angajator, carele acordă în plus şi 100 euro pe lună ca bani dehrană.

"Ţărilecu cel mai mare număr de persoane recrutate pentru un loc de muncăîn străinătate sunt în continuare Spania, Italia şi Germania, însăobservăm o creştere a numărului de locuri de muncă disponibile înNorvegia, Danemarca şi Suedia", au declarat pentru gândul reprezentanţiiagenţiei de recrutare Thera Group.

De exemplu, în Franţa, un responsabilde agenţie Rent-a-Car primeşte 3.000 euro pe lună, cazarea şiasigurările medicale fiind plătite de angajator, iar contractul demuncă fiind pentru minimum 12 luni. Citiţi mai mult desprece salarii pot câştiga românii înstrăinătate pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO