Finanţe personale

Ce să faci cu marele premiu la Loto 6 din 49: cumperi o fabrică sau o valiză cu aur

Ce să faci cu marele premiu la Loto 6 din 49: cumperi o fabrică sau o valiză cu aur

Un român din Târgu-Jiu a câştigat 4,5 milioane de euro la „6 din 49“

Autor: Roxana Pricop

21.08.2012, 00:08 3028

Un român din Târgu-Jiu şi-a văzut visul cu ochii câştigând duminică marele premiu la Loto de 4,5 mil. euro, însă greul pentru el de acum începe pentru că nu puţini sunt cei care au câştigat marele premiu şi au ajuns faliţi după doar câţiva ani în principal din cauza deciziilor neinspirate pe care le-au luat.

Alegerea celor mai bune investiţii pentru conservarea sau chiar multiplicarea acestor bani va face diferenţa dintre un vis frumos şi un coşmar.

Cu cei 4,5 milioane de euro câştigaţi la tragerea "6 din 49", românul din Târgu-Jiu ar putea să cumpere o companie de pe bursă, de talia producătorului de bere Bermaş Suceava sau 10% din Bursa de Valori Bucureşti. El ar putea achiziţiona 100 de kilograme de aur sau ar putea depune întreaga sumă la bancă şi să trăiască din dobânzi.

"Cel mai mare risc pentru o persoană care a câştigat neaşteptat o sumă mare de bani şi care nu are experienţă este să creadă că poate cheltui aceşti bani ca şi cum ar avea un sac fără fund. Un alt pericol este să se bazeze pe sfaturile familiei sau ale prietenilor pentru investiţii. Câştigătorul ar trebui să apeleze la un specialist sau chiar la mai mulţi specialişti care şi-au dovedit experienţa şi reputaţia printr-un istoric bun", a spus Răzvan Rusu, director de investiţii la societatea de administrare Certinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO