Finanţe personale

5 milioane de români vor şti unde le sunt investiţi banii pentru pensia de peste 20 de ani

 5 milioane de români vor şti unde le sunt investiţi banii pentru pensia de peste 20 de ani

Autor: Roxana Pricop

21.02.2011, 22:03 29

Peste 5,4 milioane de români vor şti în ce acţiuni, obligaţiunisau depozite bancare le sunt investiţi banii de pensii. Comisia deSupraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va obligaadministratorii de fonduri de pensii private să transparentizezeportofoliile de două ori pe an.

ZF a scris într-un articol publicat anul trecut despre lipsa detransparenţă din industria pensiilor private. "Ne-au ajutatinformaţiile pe care le-aţi prezentat în articol şi la începutullunii martie vom aproba o serie de modificări normative privindtransparenţa fondurilor de pensii, astfel încât fiecareadministrator va fi obligat să publice pe pagina proprie de webpentru fiecare fond de pensii structura detaliată a investiţiilorla 31 decembrie şi la 30 iunie, cu un decalaj de timp faţă dedatele de referinţă.

Începând din 15 aprilie, ne putem aştepta să fie publicateportofoliile cu investiţiile fondurilor la 31 decembrie 2010", aspus Mircea Oancea (foto), preşedintele Comisiei de Supraveghere aSistemului de Pensii Private (CSSPP). Date privind investiţiile înacţiuni ale fondurilor publicate recent de CSSPP au scos la ivealăfaptul că unele dintre acestea au investit în acţiuni ale uneicompanii intrate în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO