Evenimente

(P) IMM-urile din industria HoReCa se reunesc la Constanţa în cadrul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023

(P) IMM-urile din industria HoReCa se reunesc la...

Autor: Publicitate

23.11.2023, 07:00 60

Ediţia de anul acesta a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, organizat la Constanţa de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, este destinată sprijinirii antreprenorilor din industria HoReCa. Peste 100 de IMM-uri ȋşi vor prezenta produsele şi serviciile în perioada 24 - 26 noiembrie, în incinta Pavilionului Expoziţional Constanţa.

„Constanţa este una dintre principalele destinaţii turistice ale României, iar cifrele demonstrează acest lucru şi anul acesta. Am decis să organizăm această ediţie a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (TIMM) în Constanţa pentru a sprijini dezvoltarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltării afacerilor şi ocuparea forţei de muncă în domeniul HoReCa. Târgul ajută întreprinzătorii care dezvoltă servicii şi produse în industria ospitalităţii să se promoveze şi să dezvolte parteneriate cu agenţii economici care activează în acest domeniu“, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan Radu Oprea.

Firmele expozante în cadrul târgului vor beneficia de participare gratuită, precum şi de o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii vor putea fi folosiţi pentru cheltuielile destinate deplasării şi cazării participanţilor prezenţi la TIMM ediţia 2023 pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.

În cadrul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Constanţa vor participa şi operatori economici din domenii conexe industriei HoReCa, printre acestea numarându-se companii care activează în domeniul producţiei de echipamente profesionale, de mobilier dedicat acestui domeniu, prestatori de servicii de curăţenie şi de amenajări interioare şi exterioare, furnizori de produse alimentare şi nealimentare, dar şi companii de recrutare de personal.

Industria HoReCa are un rol esenţial în dezvoltatea şi exploatarea potenţialului turistic atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Calitatea şi diversitatea serviciilor şi a produselor prezentate de IMM-urile participante reprezintă un atuu important care trebuie exploatat şi promovat.

Este important de precizat că în cadrul TIMM 2023 vor participa şi startup-uri ce au primit finanţare în ediţiile anterioare Start-up Nation Romania, societăţi ce reprezintă un model de succes pentru toate măsurile de sprijin complementare dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii autohtone.

Obiectivul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2023 Constanţa este de a promova antreprenoriatul şi de a stimula dezvoltarea afacerilor din diferite industrii.

Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este un program multianual de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM).

Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa este organizată şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO