Eveniment

Zi istorică pentru piaţa crypto. SEC - Autoritatea de reglementare a burselor din SUA - aprobă, după multe amânări, ETF-ul pe cea mai valoroasă criptomonedă, Bitcoin

Zi istorică pentru piaţa crypto. SEC - Autoritatea de...

Autor: Robert Manea

10.01.2024, 23:13 15656

Security and Exchange Comission (Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA) anunţă aprobarea pe piaţa spot a ETF-ului (exchange traded funds/fonduri tranzacţionare la Bursă) pentru cea mai mare criptomonedă din lume şi anume Bitcoin, marcând un moment istoric pentru piaţa de criptomonede, scrie Reuters.

Anunţul vine la doar o zi după ce o declaraţie falsă, din cauza unui hack, a fost postată de pe contul oficial Twitter al SEC şi a creat haos pe pieţele de criptomonede.

La 10 ianuarie 2024, SEC a aprobat 11 cereri pentru spot ETF Bitcoin din partea mai multor fonduri mari de investiţii:  ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie, BlackRock, Grayscale, Bitwise, Hashdex şi Franklin Templeton.

Preţul unui Bitcoin, la momentul redactării ştirii, este de 45.700 de dolari, potrivit Trading View.

Această aprobare deschide calea primului produs reglementat care este tranzacţionat pe bursă în SUA şi care oferă investitorilor expunere directă la preţul Bitcoin fără a fi nevoie să-l cumpere sau să-l deţină în portofele virtuale. Investitorii vor cumpăra acţiuni în ETF-uri care deţin Bitcoin ca activ subiacent.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO