Eveniment

Fiecare zi e ”speciala”: Şefa Bet365, Denise Coates, a câştigat anul trecut aproape 300 de milioane de lire sterline din salariul şi dividendele grupului de jocuri de noroc. Ea a ajuns una dintre cele mai bogate persoane din Marea Britanie, după ce a încasat peste un miliard de lire în ultimii ani de la Bet365

Fiecare zi e ”speciala”: Şefa Bet365, Denise Coates,...

Autor: Ştefan Stan

14.01.2024, 16:41 22242

Şefa Bet365, Denise Coates, a câştigat anul trecut aproape 300 de milioane de lire sterline din salariul şi dividendele grupului de jocuri de noroc cu sediul în Marea Britanie, consolidându-şi poziţia de unul dintre cei mai bine plătiţi directori din lume, scrie FT. 

Coates a fost plătită cu aproximativ 221 de milioane de lire sterline în anul care s-a încheiat în martie 2023, potrivit conturilor depuse luni la Companies House, o creştere faţă de salariul său de 213 milioane de lire sterline de anul trecut. De asemenea, ea a luat cel puţin jumătate din cele 100 de milioane de lire sterline pe care compania le-a plătit sub formă de dividende, având în vedere participaţia sa ca fondator al Bet365.

Plata din acest an vine în ciuda faptului că grupul a scăzut la o pierdere înainte de impozitare de 72,6 milioane de lire sterline, de la un profit de aproape 50 de milioane de lire sterline în 2022, pe măsură ce s-a extins în regiuni precum America de Nord.

Grupul este, de asemenea, proprietarul majoritar al clubului de fotbal Stoke City, care a raportat o pierdere anuală de 12,4 milioane de lire sterline, deşi o îmbunătăţire faţă de pierderea de 26,3 milioane de lire sterline din anul precedent.

Coates este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Marea Britanie, după ce a câştigat peste 1 miliard de lire sterline în ultimii ani sub formă de salarii şi dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO