Eveniment

ZF Live Special. Ciprian Păun, NNDKP Cluj-Napoca: Un litigiu fiscal de sub 3 mil. de lei durează în medie doi ani şi jumătate. Unul de peste 3 mil. de lei durează 4 ani

ZF Live Special. Ciprian Păun, NNDKP Cluj-Napoca: Un...

Autor: Răzvan Botea

08.03.2023, 17:16 71

Un litigiu fiscal de sub 3 mil. de lei durează în medie doi ani şi jumătate. Unul de peste 3 mil. de lei durează 4 ani, a spus Ciprian Păun, partener coordonator NNDKP Cluj-Napoca, la o ediţie specială a emisiunii de business ZF Live.

„Pe de-o parte, avem problematica rambursării de TVA, o problemă veşnică. Din păcate, interpretări cu privire la dreptul contribuabilului de a rambursa TVA-ul în situaţii în care avem în lanţ anumite disfuncţionalităţi, nu se depun toate documentele considerate de Fisc ca fiind obligatorii. Această problemă a TVA-ului grevează instanţele de judecată.

Pentru un litigiu care are o valoare de sub 3 milioane de lei şi care începe în primă instanţă în faţa tribunalelor judeţene, cu recurs în faţa curţilor de apel şi cu o expertiză cu care am luat-o noi ca fiind medie, media litigiilor în România calculată în 2022 este de doi ani şi jumătate”, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO