Eveniment

ZF LIVE. Schimbări majore în piaţa muncii: S-a terminat cu contractele pe perioadă nedeterminată? Paula Rus, Managing Partner, TODAY WORKFORCE: Avem contracte de muncă temporare şi pentru manageri şi funcţiile de sus VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

05.04.2024, 22:32 321952

„Avem muncă temporară şi la nivel de management. Codul muncii este la fel. Angajat eşti şi dacă eşti general manager şi dacă eşti muncitor necalificat. Din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare. Munca temporară este exact soluţia legală universal valabilă care reglementează colaborarea dintre dintre cei doi. Prin aceasta a 3-a parte, centrul de muncă temporară”, a declarat Paula Rus, Managing Partner TODAY WORKFORCE, în cadrul emisiunii ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Piaţa muncii se confruntă cu schimbări importante. Dacă înainte contractele de muncă temporară erau destinate mai ales personalului necalfificat, acestea au început să apară şi atunci când vine vorba de ramurile superioare ale unei firme, unde există manageri, care în ciuda experienţei au în spate un contract temporar de muncă. Din punct de vedere legal, atât cei necalificaţi cât şi cei de la vârful companiei sunt consideraţi angajaţi, explică Paula Rus.

„Dacă de exemplu, CFO-ul unei companii este în concediu de maternitate, iar compania are nevoie de un alt CFO. Atunci compania se îndreaptă către agentul de muncă temporară şi spune <<am nevoie să îl recrutezi>> adică să identifici în piaţă candidatul perfect pe care compania să il administreze. Şi atunci agenţia exact asta face, identifică candidatul, intermediază toate calibrările dintre candidat şi şi compania utilizatoare şi îl pune la dispoziţia respectivei companii”, a mai spus Paula Rus la ZF Live.

În scenariul în care un manager este indisponibil pe o perioadă limitată de timp, compania poate apela la agentul de muncă temporară, care va identifica un înlocuitor temporar, care va prelua toate responsabilităţile omologului său, explică Paula Rus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO