Eveniment

ZF LIVE. Roboţii ajung să ne servească masa: Unul dintre cele mai importante târguri pentru industria agroalimentară pune la bataie un robot chelner VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

24.02.2024, 10:37 125

Târgul Gastropan, care se adresează industriei agroalimentare, vine în 2024 cu o serie de inovaţii tehnologice destinate industriei. Potrivit directorului Gastropan pentru acest an, una dintre noutăţi este un robot chelner pentru patiserii sau restaurante.

„Avem robot chelner. Şi în industria de panificaţie, în marile fabrici sunt multe foarte multe echipamente robotizate. Lipsa forţei de muncă umane ne-a adus la această situaţie” a declarat Boroka Jakab, în cadrul emisiunii ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Cei care vor să intre în domeniul agroalimentar şi să deschidă o brutărie sunt nevoiţi să pregătească o investiţie care se ridică la câteva zeci de mii de euro, în funcţie de mărimea şi tipul businessui, dar şi de echipamentele pe care vor să le folosească, mai subliniază directorul Gastropan.

„Cred că vorbim de câteva zeci de mii de euro, vorbim de capacitatea echipamentului şi de domeniul de activitate. Pentru o covrigărie suma ar fi mai mică, iar pentru o brutărie sau patiserie, suma ar fi mai mare”, a mai spus Jakab la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO