Eveniment

ZF Live. Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene: Pentru noul exerciţiu al fondurilor europene, antreprenorii români trebuie să îşi schimbe strategia şi să îşi îndrepte afacerile spre zona inovativă . Mai mult de 17.000 de businessuri au primit finanţare europeană în actuala perioadă de programare 2014 – 2020

Mini
strul fondurilor euro­pene Marcel Boloş afirmă că România are apetit pentru dezvoltarea de afaceri, dar că antre­prenorii ar trebui să îşi schimbe abordarea în următoarea perioadă de programare pentru finanţare europeană şi să se îndrepte spre zone inovative. „În actuala perioadă de programare am avut un număr de peste 17.000 de beneficiari, cu o valoare de 3 miliarde de euro, în componenta de business. Bugetul pe care l-am alocat a fost de 1,5 miliarde de euro prin programe precum StartUp Nation, Diaspora StartUp, StartUp Plus, POR. Imaginea aceasta ne sugerează că avem un apetit deosebit pentru zona de antreprenoriat care va trebui să îşi regândească strategia. Marea provocare pentru următoarea perioadă de programare este mutarea profilelor de business spre zona inovativă, spre zona producţiei inteligente, spre zona transferului tehnologic“, a declarat Marcel Boloş în cadrul emisiunii de business ZF Live. El consideră că printre domeniile care vor avea succes în viitor sunt cele precum inteligenţa artificială şi auto­matizarea. „Mi-aş face un business în inteligenţa artificială pentru roboţi, automatizări industriale, tot ceea ce înseamnă tehnologia de vârf, precum şi în zona biotehnologiilor, a nano­tehnologiilor, fotonică, micro­electronică“, spune ministrul fondurilor europene.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.