Eveniment

ZF Live. Ce studiază un cercetător român în Marea Britanie: tinereţe fără bătrâneţe. Primii care se aşază la coadă pentru o viaţă mai lungă sunt miliardarii

Autor: Iulian Tenchiu

11.02.2024, 17:30 267

„Studierea persoanelor centenare ne-a arătat că acestea tind să menţină o vârstă biologică mai joasă decât restul. Deciziile bune pe care le luăm legate de stilul de viaţă sau dietă sunt cele care ne ajută să trăim mai mult. Important e să trăim mai sănătos, nu neapărat să rămânem pe o linie de plutire ţinută în viaţă de intervenţii farmaceutice. Pe măsură ce vom acumula mai multă cunoaştere la ceea ce ne face să îmbătrânim, probabil că va apărea o cale prin care vom putea să ne extindem artificial durata de viaţă” a declarat Raul Cristian Fulea, doctor în biologie moleculară la Newcastle University din Marea Britanie.

Declaraţiile sale au fost făcute la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business. Dacă cele mai recente cercetări în domeniul biologiei şi biotehnologiei vor fi preluate de industria farmaceutică, posibilitatea de a crea medicamente ce pot trata îmbătrânirea înainte de a îşi spune cuvântul asupra corpului, devine real. Cercetătorii caută să dezvolte nu numai o soluţie de prelungire a vieţii ci şi un instrument care să asigure şi o viaţă mai sănătoasă, a mai spus el la ZF Live.

„Cercetările noastre pot fi folosite pentru a detecta problemele care apar legate de vârsta biologică. Putem identifica problemele care apar înainte ca acestea să se manifeste fizic cum ar fi apariţia ridurile sau alte semne ale îmbătrânirii. Există avantajul că prin intermediul acestei tehnologii poti face schimbări şi să aduci un om la un nivel mai bun de trai şi de sănătate. Cercetarea ar putea fi preluată şi dezvoltată pentru a crea soluţii farmaceutice care să ne permită să trăim mai sănătos şi mai mult”, a mai spus cercetătorul.

În scenariul apariţiei unei pastile care să prelungească durata de viaţă a unui om, probabil că primii care vor avea acces la tratament vor fi miliardarii. Aceştia au început să investească încă din perioada pandemiei în soluţii pentru a opri sau măcar a încetini ritmul organismului.

„Ca şi la orice altă tehnologie, cei mai interesaţi vor fi cei cu venituri suficient de mari care să le permită să acopere un tratament personal şi personalizat. Miliardarii investesc destul de mult în acest tip de cercetare. Este destul de comun faptul că ei au început să investească în cercetarea biologică şi biotehnologică”, a declarat Raul Cristian Fulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO