Eveniment

ZF LIVE. Care sunt calităţile femeilor din funcţiile de top ale companiilor din România? Ileana Botez, preşedinte PWN România: Punctele tari sunt perseverenţa, atenţia şi prudenţa VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

18.02.2024, 15:35 53

Ponderea femeilor în boardurile companiilor se situează în jurul pragului de 13%, potrivit datelor Eurostat. Punctele forte pe care femeile le exploatează pentru ajunge în poziţii de top sunt atenţia şi perseverenţa spune Ileana Botez, preşedinte PWN Romania.

„Punctele tari sunt perseverenţa, atentia prudenţa şi compentenţa. Femeile sunt foarte bine pregătite şi din ce în ce mai bine pregătite pentru că îşi doresc să ajungă pe poziţii mai bune, inclusiv în consiliul de administraţie” a declarat Ioana Botez, în cadrul emisiunii ZF LIVE organizată de Orange Business.

Atunci când vine vorba de provocările cu care femeile de la vârful companiilor se confruntă, cea mai importantă dintre ele este alocarea şi gestionarea timpului pentru şedinţele de consiliu, subliniază Botez.

„În ceea ce priveşte provocările femeilor, trebuie să vorbim şi de timpul necesar pe care îl poţi aloca. Ca să fii membru în consiliul de administraţie trebuie să iei în calcul că trebuie să aloci mult timp pregătirii unei şedinţe de consiliu. Prezenţa într-un consiliu de administraţie înseamnă chiar şi o săptămână de pregătire înaintea şedinţei”, a mai spus Ioana Botez la ZF LIVE.

În privinţa punctelor slabe, singurul minus important este inteligenţa emoţională dezvoltată, care face mai dificilă luarea unor decizii grele.

„La femei inteligenţa emoţională este la un grad mult mai ridicat decât la domni. Şi asta se aplică la nu doar la cele care fac parte din consiliul de administraţie. Nu iau uşor deciziile complicate, deciziile dure.”, mai spune Botez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO