Eveniment

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate. Ioan Nani, Antibiotice Iaşi: Pregătim o investiţie de aproape 200 mil. lei, care va consolida o parte nouă de portofoliu, respectiv soluţiile sterile injectabile. Aproape 85 mil. lei reprezintă finanţare din partea statului

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi...

Autor: Cristina Bellu

25.09.2023, 14:57 158

Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice, pregăteşte o investiţie de aproape 200 de milioane de lei în extinderea portofoliului de produse, din care 85 milioane de lei reprezintă finanţare din partea statului român, a spus Ioan Nani, directorul general al companiei, prezent în cadrul evenimentului  ZF Health&Pharma Summit ’23.

“Există o investiţie pe care statul a văzut-o necesară pe platforma de la Iaşi. Ne-am calificat şi am atras acest fond de investiţii. Noi trebuie să aducem jumătate. Lucrăm cu Banca Europeană de Investiţii, dar şi cu alte două bănci din România pentru a semna în această toamnă o finanţare importantă pentru a susţine extinderea portofoliului de produse. Din partea Ministerului de Finanţe am atras o finanţare de 85 mil lei şi încă 100 de milioane de lei urmează să vină din fonduri susţinute de companie. În total, valoarea proiectului, care urmează să fie gata în următorii 3-4 ani, va ajunge la aproape 200 mil. lei, şi va consolida o parte nouă de portofoliu, respectiv soluţiile sterile injectabile”, a spus Ioan Nani.

Alte declaraţii:

♦ 2023 este un an în care piaţa se consolidează după perioada 2020-2021. Asistăm la o maturizare. Sigur, mai asistăm la o anumită stabilitate în Ministerul Sănătăţii la Agenţia Naţională a Medicamentului, lucru care implicit va duce la maturizare şi la o conduită mai orientată spre piaţă.

♦ Proiectele de investiţii – Am făcut investiţii de peste 120 milioane de euro în ultimii 25 de ani în companie pentru a o aduce la un stadiu de platformă modernizată, iar apoi am reluat investiţiile strategice. Acum doi ani am pus în funcţiune o capacitate nouă de produse topice, o investiţie de peste 25 milioane de euro.

♦ Acum avem un proiect pentru următorii 8-10 ani – The Future Together - în care vrem să atragem partenerii noştri. Este un program foarte generos de investiţii şi de dezvoltare de pieţe. Peste 400 mil. lei vor fi investiţi în următorii 6-7 ani, în câteva proiecte mari, dintre care unele vizează dezvoltarea de noi forme farmaceutice, iar altele sunt proiecte de sustenabilitate, de protecţia mediului şi de reducere a amprentei de carbon. În acelaşi timp, pentru a ne produce singuri energia electrică necesară pentru jumătate din consumul platformei industriale.

♦ Valorificăm la maximum potenţialul intelectual şi uman mai ales din zona de de nord-est a ţării. Investim mult în cercetare, în cercetarea aplicativă, unde avem peste 200 de locuri noi de muncă. Avem programe şi proiecte speciale cu universităţile de proil din zona noastră pentru  atrage tineri valoroşi.

♦ Potenţialul de consum al românilor este important. Prindem un trend internaţional. Nicio ţară nu încearcă să-şi producă la maximum tot ce este necesar pentru consumul propriu. O parte dintre noi investim mult şi în pieţele internaţionale. Afacerea se duce pe mai multe pieţe, într-un echilibru determinat de specificul producţiei pe care o faci şi de potenţialul afacerii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO