Eveniment

ZF Health&Pharma Summit'23. Ana Gavrilă, HTSS: Un sistem bun de gestiune în farmacie te ajută să aprovizionezi eficient, să gestionezi foarte bine produsele din portofoliu

ZF Health&Pharma Summit'23. Ana Gavrilă, HTSS: Un sistem...

Autor: Cristina Bellu

25.09.2023, 16:36 70

Ana Gavrilă, Pharma & Retail Product Director în cadrul companiei locale High-Tech Systems & Software (HTSS), specializată în furnizarea de soluţii software de business, consideră că adoptarea unui sistem de gestiune performant de către farmacii poate creşte nivelul de eficienţă în aprovizionare, dar şi în gestionarea produselor din portofoliu.

“Un sistem bun de gestiune în farmacie te ajută să aprovizionezi eficient, să gestionezi foarte bine produsele din portofoliu pe care le ai în stoc. Este foarte important ca un sistem să facă toată munca astfel încât farmacistul, medicul, să se poată concentra la relaţia pe care o are cu pacientul”, a spus Ana Gavrilă la evenimentul ZF Health&Pharma Summit'23.

 

Alte declaraţii:

♦ În prezent, în România, deşi avem digitalizare şi sisteme, şi avem CNAS, în continuare tone de hârtie intră într-o farmacie. Ar fi foarte bine dacă ne-am forţa în provocarea de a avea farmacii paperless. De fiecare dată când vorbim despre industria farma ne uităm la ţări precum Ungaria şi Polonia şi le dăm mereu exemplu, dar în Polonia, la ora actuală, nu consideră nimeni că nu respectăm pacientul dacă el îşi poate obţine prescripţia online, dacă o trimite în acelaşi mod la farmacie şi rezervă medicamentele care ulterior îi sunt trimise acasă, mai ales dacă este un pacient cronic. Ei consideră acest lucru un semn de respect.

♦ Este foarte important să sprijinim prin educaţie tot ce se întâmplă în zona de business. De fiecare dată avem tendinţa de a ne victimiza, dar cred că dacă ne uităm la nivel internaţional vom vedea că este foarte greu ca un sistem educaţional dintr-o ţară să ţină pasul cu tehnologia şi lumea de business din zona respectivă. Dar există posibilitatea ca întregul mediu de business să sprijine educaţia şi să se implice constant în formarea, educarea şi pregătirea tinerilor pentru mediul în care urmează să lucreze.

♦ O farmacie online, prin lege, are în spate o farmacie fizică şi un farmacist care supraveghează tot ce se întâmplă în farmacia online, inclusiv în produsele pe care le punem în coş.

♦ Trendul din ultima perioadă este să ne uităm şi la prevenţie şi ar fi şi mult mai ieftin pentru întreaga societate ca noi să ne ocupăm mai mult de prevenţie, şi să nu mai tratăm afecţiunile aşa cum ne trece fiecăruia prin cap.

♦ Care sunt clienţii, de unde vin solicitările?  Avem un mix în portofoliu. Avem clienţi foarte mari precum Dr Max, dar portofoliul nostru majoritar este format din farmaciile independente, care sunt foarte preocuapte de eficientizarea proceselor şi activităţii zilnice.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO