Eveniment

ZF 25 de ani. Ioan Popa, CEO, Transavia: Acum 32 de ani am început compania Transavia. Astăzi, producem în două ore cât am produs în primul an de activitate. Aveam cinci angajaţi atunci şi acum am 2.400. Produc mai multă carne decât a produs toată România în 2007

ZF 25 de ani. Ioan Popa, CEO, Transavia: Acum 32 de ani...

Autor: Alexandra Matei

17.11.2023, 13:39 4229

Ioan Popa, CEO al Transavia, unul dintre cele mai mari grupuri din industria cărnii, cu afaceri de 991 mil. lei în 2022, a spus la conferinţa aniversară a Ziarului Financiar de la Banca Naţională a României că ceea ce îl caracterizează atât în viaţa personală, cât şi în business, este echilibrul.

„Pe mine mă caracterizează echilibrul, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Nu îmi place să mă expun la riscuri. Am obiectivele setate şi caut cele mai confortabile metode pentru a le atinge. Nu am un obiectiv vizavi de atingerea pragului de 1 mld. euro cifră de afaceri. Îmi doresc să rămân cea mai profitabilă companie cel puţin din ţara mea, dar fără să mă expun la riscuri. Nu am beneficiat de ajutoare de stat, de fonduri europene, m-am dezvoltat doar pe puterile mele şi voi face acest lucru în continuare. Cât timp voi conduce această companie, Transavia va rămâne numărul unu din România”, a afirmat el în timpul conferinţei ZF 25 de ani, care a avut loc vineri, 17 noiembrie 2023, la BNR.

Alte declaraţii:

@ Acum 32 de ani am început compania Transavia. Astăzi, compania mea produce în două ore cât a produs în primul an de activitate. Aveam cinci angajaţi atunci şi acum am 2.400. Produc mai multă carne decât a produs toată România în 2007.

@ Am început cu spaţii de producţie de 4.000 mp în primul an de activitate şi astăzi avem un milion de mp de spaţii de producţie.

@ Pentru mine, obiectivul numărul unu a fost de la început profitabilitatea. Anul trecut, din datele pe care le deţin, compania mea a fost compania cu cea mai mare rată de profitabilitate din domeniul de activitate, peste 25%.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO