Eveniment

Yiannis Lagos si-a incheiat mandatul la Alexandrion si a adus pe piata o firma americana de consultanta

Yiannis Lagos si-a incheiat mandatul la Alexandrion si a adus pe piata o firma americana de consultanta

Yiannis Lagos a mai ocupat pozitia de director executiv al Elmec Romania, importatorul brandurilor Nike sau Famous Brands, unde a avut un rol important in restructurarea companiei

01.04.2010, 23:10 101

Yiannis Lagos, 42 de ani, care a ocupat timp de cinci lunipozitia de Chief Operational Officer (COO) in cadrul producatoruluide bauturi alcoolice Alexandrion Grup, si-a incheiat mandatul incadrul companiei in februarie. El se va ocupa in continuare depolitica de resurse umane a grupului in calitate de consultantextern.
Intre timp, Lagos a preluat functia de presedinte pe Europa simembru al boardului de conducere in cadrul firmei de cercetare sidezvoltare Humantelligence (cu sediul central in California, SUA),membra a grupului YS Interactive Media Group.
"Am decis ca biroul din Europa al Humantelligence sa fie inBucuresti, pentru ca Romania este o tara - pilot pentru cercetaresi dezvoltare", a spus Lagos, care mai este managing partner siactionar in cadrul diviziei de consultanta organizationala agrupului People First.
Humantelligence este o companie infiintata in 2009, in urmarezultatelor mai multor cercetari care au avut loc in ultimii cinciani. YS interactive, compania- mama, detine si opereaza un portalcare ofera consiliere in cariera si servicii de plasare deexecutivi, cu expertiza pe o arie de varsta cuprinsa intre 18 si 34de ani, care activeaza inca din anul 2000.
Instrumentul adus pe piata prin intermediul Humantelligence estemenit sa aduca schimbari in practicile de resurse umane alecompaniilor locale, determinand ce ii motiveaza pe angajati lalocul de munca. Compania americana are ca si clienti companii caVisa International, Bank of America, MTV, Subway sau MobilOil.
"Angajatii sunt nefericiti la locul de munca pentru ca sunt tratatica niste roboti. Oricat de mult am incerca sa le explicam ce au defacut, fiecare angajat va veni cu propriile idei, iar managerii nuvor fi capabili sa controleze in proportie de 100% actiunile lor,iar incercarea de a-i controla conduce la demotivare, pierdereaproductivitatii si, implicit, la pierderi financiare", a explicatLagos.
Lagos are peste 15 ani de experienta in resurse umane, lucrand inreorganizarea companiilor Alpha Bank (Grecia, NIIT (India) sau JCI(SUA). In 2008, el a ocupat pozitia de director executiv al ElmecRomania, importatorul brandurilor Nike sau Famous Brands, unde aavut un rol important in restructurarea companiei. Nascut in Greciasi licentiat in tehnologia informatiei, Lagos a absolvit cursurileunui MBA si are diplome care ii atesta calificarea in managementulONG-urilor si afaceri internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO