Eveniment

Vosganian pune sefi din privat la trei firme de stat

18.06.2007, 17:33 16

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca analizeaza posibilitatea ca doua sau trei companii aflate inca in portofoliul institutiei sa aiba management privat, dar nu a precizat numele acestor companii, sigur fiind faptul ca Nuclearelectrica nu se regaseste printre acestea.
Totodata, ministrul s-a pronuntat impotriva implicarii autoritatilor in reorganizarea administrativa a unor companii.
In ceea ce priveste preturile la energia electrica si gazele naturale furnizate populatiei, acestea nu vor fi modificate la 1 iulie, a declarat Vosganian, citat de Mediafax, dupa ce a purtat discutii in acest sens cu reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Ministrul a mai precizat ca a permis producatorului de gaze Romgaz Medias sa vanda gaze la un pret redus cu 10% pentru consumatorii care indeplineau o serie de criterii, insa o astfel de decizie nu va fi aplicata si pentru energia electrica.
In legatura cu strategia energetica, ministrul a declarat ca aceasta va fi aprobata de Guvern pana la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii iulie.
Ministrul a mai declarat ca privatizarea termocentralelor nu este la acest moment o prioritate, o astfel de decizie urmand sa fie adoptata daca investitorii isi vor arata interesul pentru unitatile de productie a energiei.
Proiectul de modificare a ordonantei privind Fondul Proprietatea va fi prezentat in Guvern saptamana viitoare, potrivit lui Vosganian.
Ministrul a mai spus ca ordonanta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea va fi discutata cu grupurile parlamentare inainte de a fi prezentata Guvernului.
Romgaz iese in strainatate
Romgaz Medias intentioneaza sa stabileasca parteneriate cu firme din strainatate pentru a-si extinde activitatea pe alte piete, prin proiecte de explorare si productia de gaze, avand in vedere si reluarea colaborarii cu MOL, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute conducerea Romgaz. Compania vrea sa participe la licitatii pentru concesiuni in state precum Ucraina, Ungaria si Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO