Eveniment

Vosganian: Coalitia are doua propuneri noi pentru pragul la SIF-uri

22.03.2006, 00:00 8

Partidele din coalitia guvernamentala au decis modificarea, din nou, a proiectului de lege privind pragul de detinere la societatile de investitii financiare (SIF), potrivit declaratiilor senatorului liberal Varujan Vosganian.

Proiectul de lege de aprobare a unei ordonante de anul trecut a Guvernului fusese amendat recent de Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor. Modificarile aduse proiectului de lege au provocat fluctuatii puternice la Bursa de Valori pentru actiunile societatilor de investitii financiare in ultimele saptamani. Proiectul de lege, care se afla in prezent in plenul Camerei Deputatilor, va fi trimis probabil inapoi la Comisia de buget-finante.

"Coalitia va propune doua variante pentru dezbaterea din comisie, in ambele propuneri pragul de detinere fiind mentinut la 1%: ori pragul de detinere pentru investitorii care actioneaza in mod concertat va fi de 5%, ori dreptul de vot pentru grupurile de investitori care actioneaza in mod concertat va fi limitat", a declarat pentru ZF Varujan Vosganian.

Conform ordonantei initiale a guvernului, pragul de 1% se referea la investitorii individuali, dar conform modificarilor aduse proiectului de lege, pragul ar trebui sa se refere la grupurile de investitori care actioneaza in mod concertat. In plus, proiectul prevede obligatia de a vinde o parte din actiuni pentru grupurile de investitori care detin peste 1%.

Proiectul de lege modificat a fost discutat joi in plenul Camerei Deputatilor, dar dezbaterile au fost intrerupte dupa o propunere de retrimitere inapoi la comisie. Propunerea nu a mai fost insa votata, astfel ca proiectul de lege a ramas deocamdata pe ordinea de zi a plenului.

"Grupul conservator a propus retrimiterea proiectului de lege la Comisia de buget-finante pentru discutarea prevederilor privind obligatia de a vinde a investitorilor care au peste 1% si in plus am cerut sa fie invitati si investitorii pentru a-si exprima punctul de vedere", a declarat ieri Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor. Ea a mai spus ca proiectul de lege si, implicit, propunerea ca acesta sa fie retransmis la comisie vor fi probabil primul punct pe ordinea de zi a sedintei de luni a Camerei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO