Eveniment

Voiculescu sustine ca nu are legatura cu terenurile Loteriei

05.04.2007, 18:56 10

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a respins acuzatiile care i se aduc lui si fiicei sale Camelia Voiculescu de catre DNA, aratand ca grupul Grivco nu are nicio legatura cu vanzarea de spatii si terenuri ale Loteriei facute de George Copos. "George Copos a cumparat de la Camelia actiuni si a platit din banca lui in banca Cameliei. Ce legatura avem noi cu banii pe care i-a platit domnul Copos? Daca cumparati o haina, vanzatorul va intreaba de unde aveti banii?", a explicat Dan Voiculescu. El a mai spus ca daca George Copos a vandut spatii comerciale sau terenuri, este treaba acestuia ce a facut cu banii.
Voiculescu a tinut sa precizeze ca din anul 2001 a iesit din afaceri, dar acest lucru nu inseamna ca nu este consultat de fiica sa in probleme de afaceri. El a aratat ca seful DNA, Daniel Morar, impreuna cu "camarila sa", nu face decat sa speculeze. Liderul PC a mai spus ca Daniel Morar a mintit cand a afirmat ca l-a informat din data de 30 martie in legatura cu inceperea urmaririi penale impotriva sa si a precizat ca a aflat de acest lucru abia marti, 3 aprilie. El a afirmat ca nu a fost niciodata chemat la DNA in legatura cu niciun dosar.
Dan Voiculescu, fiica sa Camelia Voiculescu si omul de afaceri George Copos (PC) sunt cercetati penal intr-un dosar deschis de procurorii anticoruptie, fiind acuzati de fapte precum spalare de bani si fals.
Intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorii anticoruptie afirma ca au inceput urmarirea penala in acest dosar in 30 martie 2007. Primul vizat a fost liderul conservatorilor Dan Voiculescu, acuzat de spalare de bani. Ulterior, in acelasi dosar, procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva fiicei acestuia, Camelia Voiculescu, care este acuzata de spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de familia Voiculescu, in dosar mai sunt cercetati presedintele Consiliului de Administratie al Grivco SA, Mihai Lazar, principalul actionar al Ana Holding Gheorghe Copos, angajatul acestuia Giulio-Giuseppe Roza si un anume Adrian Cristea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO