Eveniment

Vizită şoc pe front, în regiunile ocupate: Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat cartierele generale militare din regiunile ucrainene Herson şi Lugansk

Vizită şoc pe front, în regiunile ocupate:...

Autor: Cosmin Pirv

18.04.2023, 08:41 335

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat cartierele generale militare din regiunile ucrainene Herson şi Lugansk, care sunt parţial deţinute de Rusia, a anunţat marţi Kremlinul, citat de Reuters.

Putin a participat la o reuniune a comandamentului militar din regiunea Herson, unde a primit rapoarte din partea comandanţilor forţelor aeriene şi ale grupului „Dnepr” şi ale altor ofiţeri superiori cu privire la situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova ca făcând parte din Rusia.

Trupele ruseşti s-au retras din Herson, capitala regiunii, în noiembrie anul trecut, şi şi-au întărit poziţiile pe malul opus al râului Nipru, în aşteptarea unei contraofensive ucrainene.

Putin a vizitat, de asemenea, cartierele generale ale gărzilor naţionale din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, o altă parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o anul trecut.

Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la aceste întâlniri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO