Eveniment

Virusul West Nile a îmbolnăvit 20 de români

Virusul West Nile a îmbolnăvit 20 de români

Autor: Ioana David

07.09.2010, 12:19 28

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul West Nile peteritoriul României a ajuns la 20, potrivit datelor MinisteruluiSănătăţii care citează informaţiile Centrului Naţional deSupraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În ultimasăptămână au fost confirmate cinci noi cazuri în Călărăşi,Ialomiţa, Iaşi şi Bucureşti (două cazuri). Meningita West Nile esteo boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediulţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

"Medicii au constatat că niciuna dintre persoanele care au fostinfectate nu a folosit substanţe de îndepărtare a ţânţarilor dinjurul locuinţei, din locuinţă şi nici nu aplică substanţe repelentepe tegument. Un număr de 7 dintre aceste persoane nu au plase laferestre, 2 dintre cazuri au apă stagnantă în curte sau locuiesc învecinătatea unei ape, 6 se ocupă cu grădinăritul şi 9 cresc păsăriîn curte", se arată în comunicatul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO