Eveniment

Videoconferinţa ZF/Visa „Mobilitatea urbană în era plăţilor digitale“: 70% din flota companiilor de transport public din oraşele reşedinţă de judeţ a implementat deja plăţile digitale. Există un interes foarte mare pentru digitalizare la nivelul întregii ţări

Videoconferinţa ZF/Visa „Mobilitatea urbană în era...

Autor: Răzvan Botea, Alex Ciutacu

10.04.2022, 09:56 257

♦ În luna martie au fost înregistrate 3,1 milioane de plăţi digitale în transportul public din România, pentru jumătate dintre acestea fiind responsabilă Capitala ♦ Toţi transportatorii publici din municipii vor să implementeze un astfel de proiect ♦ Sibiul a fost pionierul local în ceea ce priveşte un proiect de plăţi digitale în transportul public ♦ Transportatorii lucrează la proiecte prin care elevii şi studenţii îşi vor putea face abonamente anuale, nu doar lunare ♦ Metrorex lucrează cu BCR pentru ca abonamentul de metrou să poată fi gestionat prin cardul bancar. 

Şapte din zece vehicule implicate în transportul public de persoane în oraşele reşedinţă de judeţ au implementat deja plăţile digitale, în contextul în care interesul pentru astfel de soluţii este ridicat, a explicat Liviu Neag, director general, Compania de Transport Public Cluj, prezent în cadrul videoconferinţei ZF/Visa „Mobilitatea urbană în era plăţilor digitale“.

„Cea mai mare parte din investiţii s-a consumat deja. Cunosc numărul de vehicule la nivel de operatori la nivel naţional şi pot spune că vă apropiaţi de 70% din flota transportului public, ceea ce înseamnă că efortul financiar este unul mic în comparaţie cu ce s-a investit până acum. Majoritatea operatorilor cei mari au implementat deja, iar cei care nu au implementat încă au un număr de vehicule mai mic, ceea ce înseamnă că efortul financiar al BCR va fi unul mai mic“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO