Eveniment

Veşti noi despre greva de la metroul din Bucureşti: Sindicaliştii renunţă la protest, urmând ca circulaţia trenurilor să se reia mâine dimineaţă

Veşti noi despre greva de la metroul din Bucureşti:...

Autor: Mediafax

26.03.2021, 18:41 1038

Protestul angajaţilor de la Metrorex a fost suspendat, iar activitatea la metrou va fi reluată, a anunţat vineri seara Prefectura Bucureşti.

„Părţile invitate au convenit reluarea activităţii la metrou”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Bucureşti, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanţii sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM şi CNSLR Frăţia, conducerea Metrorex şi reprezentanţii lucrătorilor din subteran.

Conform reprezentanţilor Prefectuirii, această întâlnire a fost determinată de situaţia de la staţia de metrou Piaţa Unirii.

Circulaţia metroului ar urma să fie reluată de sâmbătă.

Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că protestul este ilegal.

„Legea este lege pentru toţi. În condiţiile în care îţi asumi să declanşezi să provoci un protest, fie el şi spontan, trebuie să ştii că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanşezi un conflict de muncă în ceea ce priveşte transportul public cu metroul, trebuie să ştii că ai obligaţia legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecinţă vor suporta prevederile legale în vigoare. Înţeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi şi am trimis-o de urgenţă la DIICOT. (...) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO