Eveniment

Veşti bune: Comisia Europeană alocă din buget 610.000 euro pentru a sprijini companiile din sectorul cultural indepedent din Bucureşti, pe fondul crizei generate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de 610.000 de euro menită să sprijine companiile active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul pandemiei.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul acestui sistem, sprijinul public va lua forma unor granturi directe.

Scopul schemei este de a atenua nevoile de lichiditate cu care se confruntă beneficiarii din cauza măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Sprijinul public va acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august - decembrie 2020:

- cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 EUR (20.000 RON) pe lună

- cheltuieli cu utilităţile publice (de ex. căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale)

- salarii şi contribuţii pentru maximum 3 angajaţi, plafonat la salariul minim lunar naţional.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar şi va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.