Eveniment

Vela anunţă a 12-a ordonanţă militară: Se ridică carantinarea în municipiul Suceava

Vela anunţă a 12-a ordonanţă militară: Se ridică...

Autor: Otilia Serescu

13.05.2020, 22:03 1306

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seara, că se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din opt comune, odată cu semnarea celei de 12-a ordonanţă militară.

„Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei”, a anunţat, miercuri seara, ministrul de Interne.

Marcel Vela a transmis şi un mesaj adresat românilor, în care a subliniat că „împreună vom trece cu bine şi peste asta”, el mulţumind tuturor celor din Suceava care s-au implicat în lupta contra COVID-19.

„Ordonanţele militare, toate mesajele nu au făcut decât să consilideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agtresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. Cum nu există viitor fără prezent, nu poate exista o naţiune fără unitate. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi a celor apropiaţi. Într-o luptă venită prin surprindere, am găsit puterea de a ne aduna şi a fi responsabili. Ştim ce avem de făcut astăzi: să respectăm distanţarea socială, de la purtarea măştii la spălatul mâinilor timp de 20 de secunde Cu toţii ne-am adaptat continuu şi constant. În această luptă nu a exista de multe ori o schiţă şi previziunea unui deznodământ exact, pentru că duşmanul a fost invizibil, periculos şi agresiv. Poate au existat multe momente în care fiecare dintre noi am fost uimiţi de acest pericol care pune viaţa la încercare. Vă sigur că au fost momente în care ne-am gândit la binele dumneavoastră şi la cum putem face ca să resimţiti cât mai puţin această bătălie care nu a fost şi nu este uşoară”, a spus Marcel Vela.

Judeţul Suceava este considerat „Lombardia României”, fiind zona cu cele mai multe infecţii de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO