Eveniment

Vasile Dîncu participă la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO de la Bruxelles

Vasile Dîncu participă la reuniunea miniştrilor...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.10.2022, 10:18 31

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, particip, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al Alianţei, de la Bruxelles.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, participă, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al Alianţei, de la Bruxelles.

„Reuniunea va oferi ocazia unei discuţii aplicate asupra deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Madrid, precum şi asupra direcţionărilor ulterioare, în perspectiva pregătirii viitoarei reuniuni la nivel înalt. Agenda evenimentului cuprinde trei sesiuni de lucru şi va debuta cu o cină informală a miniştrilor aliaţi ai apărării, cu participarea, la nivel de invitaţi, a miniştrilor apărării din Suedia, Finlanda şi Ucraina. Cele trei sesiuni de lucru la nivelul miniştrilor apărării se vor desfăşura joi, 13 octombrie, şi vor aborda o serie de aspecte de interes pentru aliaţi precum: postura de descurajare nucleară a Alianţei şi aspecte specifice domeniului nuclear în actualul context de securitate, eforturile colective pentru adaptarea pe termen lung a posturii de descurajare şi apărare, prin prisma războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, precum şi stadiul operaţiilor şi misiunilor NATO din Kosovo şi din Irak. Ultima sesiune de lucru se va axa pe problematica operaţiilor şi misiunilor, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, care va oferi informaţii despre misiunile în desfăşurare la nivelul Uniunii Europene”, anunţă MApN.

Totodată, ministrul apărării naţionale va lua parte miercuri, 12 octombrie, la discuţiile din cadrul reuniunii Grupării de tip Naţiune Cadru (Framework Nations Concept - FNC), coordonate de Germania. În marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Dîncu va participa şi la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group), din 12 octombrie, precum şi la reuniunea miniştrilor apărării în Format Bucureşti 9 (B9) de joi, 14 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO