Eveniment

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât al celor care renunţă

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de...

Autor: Mediafax

20.03.2021, 10:00 941

Numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât al celor care renunţă, a declarat vineri la Digi24 colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiţă a spus că în ultimele 24 de ore au renunţat 12.500 de persoane, dar s-au programat 14.000 de persoane. În total circa 80.000 de persoane au renunţat la inocularea cu vaccinul produs de AstraZeneca.

„Există îndoială, un grad de neîncredere faţă de siguranţa acestui vaccin”, a spus Gheorghiţă, care a insistat asupra nevoii de comunicare a beneficiilor şi riscurilor legate de vaccin.

În context, coordonatorul campaniei a spus că nu este recomandată administrarea unui anticoagulant, preventiv, înaintea vaccinării cu AstraZeneca. Colonelul spune că în lume au fost 13 cazuri de tromboză venoasă şi că nu pot poate fi făcută o legătură cu administrarea vaccinului.

El a recomandat, totuşi, ca oamenii să fie atenţi la o eventuală durere de cap care persistă, la 4 - 14 zile de la vaccinare şi a recomandat, într-un astfel de caz, apelarea la serviciile medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO