Eveniment

Valentin Durigu de la KPMG a lansat „Legislaţia vamală - o abordare practică”

Valentin Durigu de la KPMG a lansat „Legislaţia...
26.04.2016, 00:00 306

Valentin Durigu (foto), associate director în cadrul departamentului de taxe indirecte al KPMG, a lansat săptămâna trecută cartea „Legislaţia vamală - o abordare practică”.

Lucrarea prezintă prevederile legislaţiei vamale atât pe înţelesul persoanelor implicate în operaţiuni vamale, cât şi al persoanelor care nu sunt neapărat specialişti vamali, în vederea conştientizării impactului pe care administrarea necorespunzătoare a aspectelor vamale l-ar putea avea asupra activităţii societăţilor.

Dat fiind cadrul legislativ care este în continuă schimbare, respectiv intrarea în aplicare a noului Cod Vamal Unional şi a regulamentelor de aplicare conexe, de la 1 mai 2016, autorul a inclus în cartea sa şi informaţii privind măsurile tranzitorii aplicabile, dar şi câteva precizări privind procesul de modernizare a formalităţilor vamale, proces care va conduce la schimbul electronic de informaţii şi de documente între operatorii economici şi autorităţile vamale (e-customs).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO