Eveniment

Val de caniculă accentuat: Capitala, sub cod portocaliu

Val de caniculă accentuat: Capitala, sub cod portocaliu

Autor: Laura Buciu

22.07.2023, 11:04 374

Bucureştiul este sub cod portocaliu de caniculă, sâmbătă, când se vor înregistra temperaturi care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de căldură se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depăşească cu mult pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa, sâmbătă, în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică.

Deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent, duminică, vremea se va menţine călduroasă, cu disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând a se situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, ziua, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO