Eveniment

Urmează Gala ZF 25 de ani, joi, 23 noiembrie. Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford, a vorbit la Gala ZF 2022 despre ce se întâmplă cu globalizarea după crizele din ultimii ani. Care sunt temele Galei ZF 25 de ani

Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford

Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford

Autor: Răzvan Botea

31.10.2023, 00:05 209

♦ Lionel Barber, care a condus 15 ani Financial Times, cel mai puternic ziar de business din Europa, este invitatul special al Galei ZF 25 ANI.

Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford, care a fost invitatul special al Galei ZF 2022, a vorbit despre ce urmează în lumea economică mondială după crizele care au marcat ultimii trei ani. El a numit fenomenul prin care trece lumea o a doua Renaştere şi a realizat o analiză a crizelor trecute, cum a fost cea din 2008, al cauzelor şi a consecinţelor acestora.

Anul acesta, când Ziarul Financiar împlineşte 25 de ani de la fondarea sa din 1998, ZF aduce, ca în fiecare an, o personalitate din economia europeană care va vorbi despre ce ne rezervă viitorul şi cum trebuie să ne pregătim pentru el. Invitatul special al galei este Lionel Barber, cel care a condus timp de 15 ani Financial Times, cel mai puternic ziar de business din Europa. Absolvent de istorie modernă la Universitatea Oxford din Marea Britanie, Barber a fost numit în 1998 unul dintre cei mai influenţi 100 de europeni de către prestigioasa revistă franceză Le Nouvel Observateur, acum L’Obs.

 

Principalele teme care vor fi dezbătute la Gala ZF 25 ANI:

► Cum va arăta noua lume occidentală în contextul actualelor tensiuni geopolitice ?

► Când şi cum se vor sfârşi războiul din Ucraina şi actualul conflict din Orientul Mijlociu?

► Ce va veni în locul globalizării, motorul creşterii economice din ultimii 30 de ani?

► Ce ne va aduce conflictul dintre SUA, China, Rusia ?

► Cum va ieşi Europa din situaţia politică şi economică actuală?

► Ce va face Germania, motorul economic al Europei după ce a pierdut piaţa Rusiei?

► Care este viitorul Europei Centrale şi de Est în tot acest context?

► Ce se va întâmpla cu România, cum va putea face faţă schimbărilor geopolitice mondiale?  Răzvan Botea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO