Eveniment

UPDATE: Alina Gorghiu, aviz pozitiv pentru ministru al Justiţiei

UPDATE: Alina Gorghiu, aviz pozitiv pentru ministru al...

Autor: Laura Buciu

14.06.2023, 11:16 50

Senatorul PNL Alina Gorghiu a primit aviz pozitiv pentru a deveni ministru al Justiţiei în Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Alina Gorghiu a primit aviz pozitiv pentru a deveni ministru al Justiţiei.

Senatorul PNL a vorbit despre Cartierul General al Justiţiei şi i-a oferit fostului ministru al Justiţiei din partea PSD, Robert Cazanciuc, funcţia de consilier onorific: „Mi-aş dori foarte mult să continuaţi acest proiect pe care l-aţi împins de la spate şi să participaţi activ la demersurile care urmează”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a spus că la 5 aprilie s-a prelungit scrisoarea de înţelegere până pe 30 noiembrie astfel încât banii să vină în continuare în România pentru acest proiect.

Alina Gorghiu a mai vorbit despre pedepsele agresorilor sexuali, dar şi despre violenţa domestică.

„Violenţa domestică (...)... am fost iniţiatorul proiectului pe care lumea îl cunoaşte în spaţiul public ca brăţările electronice. Este un proiect care e foarte aproape de sufletul meu pentru că femeile din România şi mentalitatea din România uneori nu fac casă bună. De aceea cred că legislaţia legată de violenţa domestică trebuie în permanenţă îmbunătăţită”, a mai spus Gorghiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO