Eveniment

Un producator de tamplarie PVC din Cluj ia 1,3 milioane de euro de la UE

24.02.2010, 23:09 1514

Producatorul de tamplarie PVC si aluminiu Plast Technik dinCluj-Napoca va primi o finantare nerambursabila de 1,3 mil. europentru constructia unei hale de productie si achizitionarea deutilaje.

"Avem o hala de productie a tamplariei PVC si aluminiu cu osuprafata de 2.500 de metri patrati si o capacitate de productie de200 - 250 de ferestre in opt ore. Proiectul l-am realizat pentru acreste capacitatea de productie la 500 de ferestre in opt ore sipentru a construi o fabrica de productie a sticlei termoizolante,sticla pe care pana acum o achizitionam de la alti furnizori",spune Florin Tataru, proprietarul Plast Technik care a pornitafacerea in domeniu in 1998.

Proiectul "O fereastra spre competitivitate" a fost depus cadrulprogramului sectorial cresterea competitivitatii economice si are ovaloare de aproape 3 milioane de euro.

"Vom face o hala de productie de 7.000 de metri patrati care vacuprinde spatii pentru birouri, un spatiu de productie tamplariePVC si aluminiu si o fabrica de productie de sticla termoizolantapentru pachetul termoizolant. Tot prin proiect vom achizitionautilaje de prelucrare a profilelor PVC, aluminiu si a sticlei."

Firma a depus proiectul in august 2008, iar in septembrie anultrecut firma a aflat ca a castigat proiectul. Implementareaproiectului se va face in trei etape pe parcursul a

18 luni.

"Prima etapa va consta in constructia halei, vom monta ulteriorutilajele, iar a treia etapa este darea in folosinta. Am demaratprocedura de achizitie a utilajelor, am realizat proiectul pentruconstructia halei si am numit managerul de proiect. Partea decofinantare o vom asigura din fonduri proprii si credite. Suntem indiscutii avansate pentru a accesa un credit", mai spune Tataru.

Compania pe care o conduce si care are 60 de angajati a avut in2008 o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, iar anul trecutafacerile au scazut cu 25-30%. Plast Technik vinde, printr-o reteaproprie de zece magazine, produse de tamplarie PVC cu geamtermopan, 20% din productie fiind destinata exportului in Italia siFranta.

Cine ia banii:

Compania: Plast Technik din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: productie de tamplarie PVC si aluminiu

Proiectul: "O fereastra spre competitivitate"

Valoarea finantarii: 1,3 milioane de euro

Valoarea totala a proiectului: 3 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 2,5 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO